fbpx

We zijn geassocieerd lid van de Bundes- und Landesmusikakademien Deutschland

Het is best heel bijzonder. Van 21 t/m 23 januari 2019 organiseert de vereniging van 23 Bundesakademien und Landesmusikakademien de jaarbijeenkomst in Nederland, bij Akoesticum.

Sinds 2015 zijn wij als geassocieerd lid aan deze vereniging verbonden. En hoewel de verschillen groot zijn, is het enorm leerzaam voor ons om te zien hoe gerenommeerde overheidsinstituten als deze te werk gaan. Omgekeerd leren zij veel van onze manier van opereren als ongesubsidieerde culturele start-up. We kunnen nu ook laten zien hoe wij in de praktijk werken.

In die drie jaar zijn de contacten met verschillende academies flink gegroeid. Inmiddels werken wij nauw samen met de Landesmusikakademie NRW.  Samen met deze academie uit Heek – vlak over de grens bij Enschede – en  Musicians Without Borders, organiseren wij expertmeetings over inclusiviteit en (podium)kunst. Hieruit is onder andere het initiatief ART.27 ontstaan.

  • Interesse in de tweedaagse bijeenkomst EXPERT MEETING ON ARTS & SOCIAL INCLUSION?
    Datum:12./13. November 2018,
    Aanvang: maandag 12:30 Einde: dinsdag 13:30
    Deelname is kostenloos
    Meer info & aanmelden

Harold Lenselink
Harold Lenselink

Wij verwachten veel van de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van migratie en kunst. Omdat de kunst die dagelijks om ons heen is een belangrijke rol kan spelen in het intermenselijke verkeer. Omdat kunst over grenzen heen gaat. Wij zullen ons dan ook blijven inzetten om de expertise in het veld bijeen te brengen en het netwerk te versterken. Wij hopen dat iedereen die aan de missie van art.27 een bijdragen kan leveren, zich aansluit!  – Harold Lenselink

Raising the Voices of Artists for Social Inclusion in Europe

website: http://art27.art/