Instrumenten en techniek

Als je bij ons zalen huurt, dan kun je kosteloos gebruikmaken van ons instrumentarium dat bestaat uit symfonisch slagwerk, drumstel, piano’s en vleugels, kistorgel. Hetzelfde geldt voor podiumdelen, ledspots en lessenaars en orkeststoelen – zolang de voorraad strekt. Bij de aanvraag kun je aangeven of je hiervan gebruik van wilt maken.

Stemmen van de vleugels

Piano’s en vleugels

In de 8 studio’s staan piano’s (Yamaha of Perzina), in de 2 tuinzalen C-vleugels (Yamaha of Bechstein) en in het auditorium staat een prachtige D- vleugel van Steingräber.

Alle instrumenten worden periodiek gestemd. Op verzoek en tegen vergoeding kunnen we het instrument voorafgaand aan een repetitie of workshop extra laten stemmen.

Audio/video opnames

Het is mogelijk om met eigen apparatuur video of audioregistraties te maken bij Akoesticum. De uitstekende akoestiek in onze zalen staat garant voor een scherpe registratie.

  • Alle zalen van Akoesticum zijn uitgerust met UTP-poorten. Je kunt met de juiste apparatuur heel gemakkelijk van de ene zaal een studio maken en van een andere zaal een afgesloten regieruimte. Zo blijven de ruimtes akoestisch geïsoleerd en heb je geen last van omgevingsgeluid.
  • Voor evaluatie/feedbackdoeleinden kunnen wij een registratie maken van je repetitie. Voor professionele opnames van je activiteit, brengen we je graag in contact met ervaren opnametechnici.


Download de volledige lijst met specificaties van alle instrumenten en av-techniek.

Specificaties instrumenten en audiovisuele techniek