Raising the Voices of Artists for Social Inclusion in Europe

Harold Lenselink
Harold Lenselink

Muziek, theater en dans kunnen een cruciale rol spelen bij het verbinden van mensen en het wegnemen van vooroordelen. De ervaring, met anderen creatief te werken zonder te oordelen, samen te experimenteren en geaccepteerd te worden, is basaal voor ieder mens.

Sinds een paar weken is de website art.27 in de lucht, een internationaal netwerk van organisaties en individuen die (podium)kunsten inzetten voor een inclusieve samenleving. Dit netwerk is het resultaat van twee inspirerende Expertmeetings on Social Inclusion die wij in nauwe samenwerking met Musicians Without Borders en de Landesmusikakademie NRW hebben georganiseerd.

Oproep!

Wij verwachten veel van de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van migratie en kunst. Omdat de kunst die dagelijks om ons heen is een belangrijke rol kan spelen in het intermenselijke verkeer. Omdat kunst over grenzen heen gaat. Wij zullen ons dan ook blijven inzetten om de expertise in het veld bijeen te brengen en het netwerk te versterken. Wij hopen dat iedereen die aan de missie van art.27 een bijdragen kan leveren, zich aansluit!

Raising the Voices of Artists for Social Inclusion in Europe

website: http://art27.art/

Art.27 is a coalition of arts organizations striving for quality arts education, inclusive arts performance practices and active engagement of the arts in social justice and peace building. The founding organizations include:

Musicians without Borders
ROOTS & ROUTES International
Musicians For Human Rights
Landesmusikakademie NRW, Germany
Akoesticum, Training Center for Performing Arts, Netherlands
Crisis Classroom, UK
De Vrolijkheid (The National Foundation for the Promotion of Happiness), Netherlands
Stichting ROOTS & ROUTES, Netherlands
ROOTS & ROUTES Cologne, Cologne Germany
Centro di Creazione e Cultura, Italy
Subjective Values Foundation, Hungary
Synergy of Music Theatre, Greece
Associació Rutes i Origens, Spain
Amsterdam Roots Festival, Netherlands