Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die de komende weken bij Akoesticum plaatsvinden. Van cursussen, workshops en meerdaagse repetities tot concoursen en festivals. Deze agenda wordt wekelijks bijgewerkt zodat je altijd up-to-date informatie hebt over wat er de komende 4 weken bij Akoesticum plaatsvindt.

Activiteiten organiseren bij Akoesticum

Wil je activiteiten organiseren bij Akoesticum van één of meerdere dagen, neem dan zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We zullen je zeker uitnodigen zodat we je de locatie kunnen laten zien. We kunnen dan meteen ook alle wensen en mogelijkheden bespreken. Je kunt ook direct een boekingsaanvraag doorgeven.  Akoesticum is een ideale trainingsplek om te repeteren met kleine en grote groepen. Zelf richten wij ons vooral op talentontwikkeling en na- en bijscholing, samen met andere organisaties in de cultuursector.

Bijwonen publiekspresentaties

Optreden moet je oefenen. Groepen die bij ons repeteren sluiten hun repetitiedag of weekend soms af met een presentatie voor publiek. In de agenda kun je zien welke publiekspresentaties gepland zijn. Deze presentaties kun je gratis bijwonen, voor een klein bedrag of een vrijwillige donatie aan ons Fonds voor Talentontwikkeling.  
okt
19
do
Meditatiedag Jan Geurtz en Jan Kortie @ Auditorium
okt 19 hele dag

Een dag “Over liefde en loslaten” door Jan Geurtz in samenwerking met Jan Kortie. Afwisselen en samen zullen zij aan het werk zijn met meditatie, spiritualiteit, zang en stembevrijding. Voor meer informatie en aanmelden, ga naar www.jangeurtz.nl

Jan Kortie Lied vd Ziel
foto: Jan Kortie

 

 

 

 

okt
27
vr
De Harmonie, Valley Voices en soloviolist Femke van Saane @ Auditorium
okt 27 @ 20:00 – 22:00

De Harmonie, soloviolist Femke van Saane en Valley Voices brengen muziek uit bekende films, zoals The Hunger Games, Star Wars en Schindler’s List. Voor meer informatie en kaarten, ga naar www.deharmonie.org

Over De Harmonie

Het Harmonieorkest bestaat uit ruim 60 muzikanten. Er wordt een breed, eigentijds repertoire gespeeld; van licht klassiek tot bewerkingen van moderne pop-songs en filmmuziek. Het Harmonieorkest repeteert wekelijks onder leiding van Wolbert Baars.

De Harmonie Ede

 

nov
3
vr
Vocale composities met Hanne van de Vrie @ Tuinzaal
nov 3 @ 09:00 – 17:00

Bijeenkomst van de beroepsvereniging van psychologen en therapeuten met workshop vocale composities van Hanne van de Vrie.

Over Hanne van de Vrie

Muziekdocente Hanne van de Vrie heeft haar eigen muziekbedrijf Hamuze. In opdracht van kunst-en onderwijsinstellingen, podia, gezelschappen, orkesten, festivals en bedrijven, werkt zij aan educatie- en participatieprojecten en producties op het gebied van muziek(theater). Ze organiseert onder andere muzikale activiteiten zoals operaworkshops, peutermuziekcursussen, (zang)workshops, concerten voor jong en oud. Naast haar werk studeert zij klassiek zang bij Wieke van Wingerden.

Hanne van de Vrie

Over de ZKM vereniging

De ZKM vereniging is de beroepsvereniging voor ZKM coaches, en heeft bijna 300 leden. De ZelfKonfrontatieMethode/ZelfKennisMethode, is een unieke, wetenschappelijk onderbouwde manier van begeleid zelfonderzoek, die mensen in staat stelt tot intensieve, systematische reflectie op leven en werk. De ZKM brengt mensen vanuit een nieuw inzicht weer in beweging >> meer informatie.

 

 

 

nov
16
do
Singer-songwriter Roos Blufpand zingt voor ALL SOLUTIONS @ Auditorium, tuinzalen
nov 16 @ 09:00 – 17:00

AllUser, een inspirerende middag voor alle gebruikers van de software van AllSolutions met gastsprekers, kennissessies en een optreden van singer-songwriter Roos Blufpand.

Volgens Roos liggen liedjes overal voor het oprapen. Verscholen in het wit van de ogen van alle mensen of verstopt in haarzelf.
In september start een grote theatertour met  28 shows door heel Nederland >> tourdata

Roos Blufpand

Over Roos Blufpand

Singer-songwriter Roos Blufpand veroverde de afgelopen jaren in rap tempo de Nederlandse poppodia. Ze wordt ook wel de muzikale dochter van Boudewijn de Groot en Ellen ten Damme genoemd. Roos schroomt niet om zwaardere onderwerpen als schuldgevoel en oorlog te bezingen >> meer informatie

 

nov
19
zo
Workshop Finding your own sound as a singer
nov 19 @ 09:00 – 17:00

Praktijkgerichte workshop Finding Your Own Sound As a Singer met Lucy Woodward en Edgar van Asselt. Twee songs uit het repertoire van Lucy Woodward staan centraal en worden aangeboden als workshopmateriaal.

Als je als zanger(es) de ambitie hebt om op een authentieke manier je vak uit te oefenen, kom je er al snel achter dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Want het is niet alleen een uitdaging om je eigen ideeën te ontwikkelen (songwriting, repertoirekeuze, bewerken), het is misschien nog wel uitdagender hoe je jouw ideeën overbrengt naar je mede-muzikanten en begeleider(s). Zaken waar je tegenaan kunt lopen zijn: in welke toonsoort/register zing je een stuk, hoe interpreteer je het, hoe geef je er je eigen draai aan, hoe geef je aan je begeleider aan wat je wilt, hoe leid je een repetitie, hoe selecteer je repertoire >> meer informatie & aanmelden workshop

Kom kijken, kom luisteren | zondag 19 november

Als afsluiting van de workshop geven de deelnemers van de workshop samen Lucy Woodward en Edgar van Asselt een optreden.
Publiek is van harte welkom om hierbij te zijn.

Aanvang: 15:00 uur. Verwachte eindtijd 15:30 uur met daarna een informeel samenzijn in de bar!
Toegang gratis. Reserveer op tijd!

>> reserveren afsluitend optreden Finding your own sound as a singer

 

 

dec
21
do
Feest op de Kazerne met gospelkoor G-Roots @ Auditorium
dec 21 @ 20:15

Feest op de Kazerne bij Akoesticum met Gospelkoor ‘G-Roots’, onder leiding van Jennefer Zichem. Met bekende songs als ‘Amazing Grace’ en ‘He’s Got The Whole World’, maar ook minder bekende Afrikaanse en Surinaamse spirituals. Voorafgaand aan het optreden serveert onze chef kok Fabian een heerlijke Soul Food streekmaaltijd bereidt met lokale producten van coöperatie Boerenhart.

Kaarten

Kaarten inclusief maaltijd en drankje €.25 pp.
Tot 1 december €.20 pp.

>> bestellen Feest op de Kazerne Gospel Night