Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die de komende weken bij Akoesticum plaatsvinden. Van cursussen, workshops en meerdaagse repetities tot concoursen en festivals. Deze agenda wordt wekelijks bijgewerkt zodat je altijd up-to-date informatie hebt over wat er de komende 4 weken bij Akoesticum plaatsvindt.

Activiteiten organiseren bij Akoesticum

Wil je activiteiten organiseren bij Akoesticum van één of meerdere dagen, neem dan zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We zullen je zeker uitnodigen zodat we je de locatie kunnen laten zien. We kunnen dan meteen ook alle wensen en mogelijkheden bespreken. Je kunt ook direct een boekingsaanvraag doorgeven.  Akoesticum is een ideale trainingsplek om te repeteren met kleine en grote groepen. Zelf richten wij ons vooral op talentontwikkeling en na- en bijscholing, samen met andere organisaties in de cultuursector.

Bijwonen publiekspresentaties

Optreden moet je oefenen. Groepen die bij ons repeteren sluiten hun repetitiedag of weekend soms af met een presentatie voor publiek. In de agenda kun je zien welke publiekspresentaties gepland zijn. Deze presentaties kun je gratis bijwonen, voor een klein bedrag of een vrijwillige donatie aan ons Fonds voor Talentontwikkeling.  
mei
31
do
JAZZ NIGHT Jugendjazzorchester NRW @ Tuinzaal
mei 31 hele dag

JJO NRW 01 (Foto Kurt Rade)

JAZZ NIGHT met het JugendJazzOrchester NRW | donderdag 31 mei 2018

Van 31 mei tot en met 2 juni repeteert het JugendJazzOrchester NRW (JJO NRW) bij Akoesticum. Het orkest bereidt zich voor op de International Big Band Competition die in Hoofddorp plaatsvindt. Het JJO NRW maakt vooral naam met de bijzondere en innovatie concerten, die over de hele wereld gegeven zijn.

Op donderdag 31 mei geeft het orkest een optreden voor publiek. Speciale gasten tijdens deze avond zijn zanger, acteur Edwin Rutten en Konrad Koselleck, een van de toparrangeurs in Nederland. Het JugendJazzOrchester staat onder leiding van de dirigenten Gabriel Perez en Stefan Pfeifer-Galilea.

Kom vooraf bij ons eten?!

Onze kok maakt heerlijke kersverse houtoven pizza’s in verschillende smaken. Mocht je een allergie of dieet hebben, geef dat aan bij je reservering. Kosten pizza en drankje 12,50. Betalen kan op de dag zelf. Hou er rekening mee dat je alleen bij ons kunt pinnen!

> reserveren JAZZNIGHT

programma

  • Vanaf 18:30 deuren open voor jazzy maaltijd vooraf
  • 20:00 optreden JugendJazzOrchester NRW en Edwin Rutten | The Young Persons Guide to the Big Band
  • 21:30 einde (verwacht) en bar open

The Young Persons Guide to the Big Band

Samen met het JugendJazzOrchester NRW laten Edwin Rutten en Konrad Koselleck horen hoe een Big Band in elkaar zit

Geïnspireerd op Benjamin Britten’s Young Person’s Guide to the Orchestra wilde Edwin Rutten al lang eens uitleggen hoe een big band in elkaar zit. Arrangeur, componist en bandleider Konrad Koselleck bleek de uitgesproken man voor de jazzversie. Hij ging aan de slag op hetzelfde thema van Henry Purcell en goot dit in jazzvorm. Konrad: “Een gave uitdaging voor mij om al mijn arrangeer- en componeer-kunsten in dienst te stellen om het basismateriaal van Purcell te laten klinken als Ellington, Glenn Miller, Thad Jones en andere helden van de Big Band-muziek.”

Verder staan op het programma uitdagende en swingende muziek voor de bijdrage van het JazzOrchester aan de Internationale Big Band Competitie in Hoofddorp. De met jong talent volgepropte band sleepte aldaar maar ook elders al diverse prijzen in de wacht.

Fotograaf Frans van den Berg (mei 2014)

Edwin Rutten. Fotograaf Frans van den Berg (mei 2014)

Zanger, acteur Edwin Rutten is elke zondag bij MAX te horen met Jazz in the Evening op NPO Soul & Jazz. Verder maakt hij met eigen versies en vertellingen klassieke muziek toegankelijk voor kinderen en andere volwassenen >> lees meer

jun
2
za
Dubbeloctet voor blokfluit met Bert Honig
jun 2 hele dag

Huismuziek organiseert een dag voor dubbel blokfluitoctet met Bert Honig. Voor meer informatie & deelname, ga naar huismuziek.nl

Bert Honig

(Fotograaf Wilbert van Woensel)

 

jun
3
zo
Repetities Accordeon en Mondharmonica (NOVAM)
jun 3 @ 09:00 – 13:00

De Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica bestaat 90 jaar, en zal dit uitbundig gaan vieren in de Vereeniging in Nijmegen. Voor die gelegenheid wordt een Groot Jubileum orkest samengesteld waarin zoveel mogelijk spelers van accordeon- en mondharmonica verenigingen samen musiceren. Het orkest staat onder leiding van o.l.v. Robert Baas en speelt onder andere werken van Astor Piazzolla, Michael Nyman en Coldplay.

 

 

jun
6
wo
Dag van Gelderland
jun 6 hele dag

Congres is gericht op het Gelderse bedrijfsleven, ondernemers, het onderwijs, landbouworganisaties, bewonersinitiatieven, de woningsector, milieuorganisaties, ngo’s, zorg-, welzijns- en sportinstellingen, vervoersbedrijven, kunst- en cultuurinstellingen en bestuurders van provincie, gemeenten en regio’s en ambtenaren van overheden.

Programma

13:00 uur Start excursieprogramma
14:30 uur Ontvangst
15:30 uur Start programma
19:45 uur Aansluitend walking dinner

meer informatie en aanmelden

Kazernes vol muziek, dans en theater tijdens de dag van Gelderland

Met de Frans-nederlandse gypsy jazzband Pierre et les Optimistes | studio TESSY|en columnist, dichter, schrijver en muzikant Nico Dijkshoorn!

Pierre et les Optimistes

jun
21
do
Bijeenkomst UWV met gitarist Mart Hillen
jun 21 hele dag
Bijeenkomst UWV met gitarist Mart Hillen

Bijeenkomsten bij Akoesticum zijn altijd geïnspireerd op de podiumkunsten. UWV organiseert “De kracht van de Regio”, een bijeenkomst van wethouders sociale zaken van de G40 en de G4, het regionale management van UWV en andere lokale en regionale stakeholders.

Gitarist Mart Hillen zal deze bijeenkomst verrijken en lucht geven met een kort muzikaal intermezzo.

“In 2016 wint fingerstyle-gitarist Mart Hillen de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen. Fingerstyle betekent in het geval van Mart dat hij basgitarist, gitarist en drummer inéén is. Hij bespeelt de snaren en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar. Mart is in zijn eentje een volwaardige band.” >> meer over Mart Hillen

 

jun
23
za
Masterclass zang Denise Jannah en Colijn Buis
jun 23 hele dag

Masterclassdag zang door Denise Jannah met coaching en begeleiding op piano door Colijn Buis.

Programma | zaterdag 23 juni 2018

  • De hele ochtend, middag en avond neem je deel als zanger(es) en/of begeleider. Je zult alle technieken, tips en trucs mee naar huis nemen m.b.t interpretatie, interactie, expressie, timing,  etc. Je werkt in een kleine groep , dus veel persoonlijke aandacht.
  • Colijn Buis zal die dag een klein aantal pianisten coachen op het begeleiden van de zang
  • Afsluitend deelname aan het eindconcert in de avond voor je familie, vrienden en ander publiek

Als je vragen hebt over de masterclass of meer wilt weten, mail naar colijn@colijnbuis.com

denise jannah

Foto Jurjen Donkers

 

Optreden symfonische accordeonorkesten
jun 23 hele dag

Akkordeonorchester Dinslaken Oberhausen

foto: Akkordeonorchester Dinslaken Oberhausen

KOM KIJKEN, KOM LUISTEREN | 23 juni

Een muzikale samenwerking tussen het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO) en Akkordeonorchester Dinslaken Oberhausen. Na de intensieve repetities, sluiten de beide accordeonorkesten deze dag af met een optreden voor publiek. Op de lessenaars staan werken van o.a. Hardy Mertens, Philip Sparke, Jean Sibelius en Gioacchino Rossini.

Datum: zaterdag 23 juni
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: € 10,-

 

foto Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO)

Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest

Het NSAO (2008)  is een accordeonorkest van 30 accordeonisten en staat onder leiding van dirigent Tim Fletcher.  NSAO voert bijzondere muziek voor accordeonorkesten uit op hoog niveau waarbij de muzikaliteit op de eerste plaats komt. Het repertoire bestaat o.a. uit nieuwe composities voor accordeonorkest en arrangementen van klassieke werken en hedendaagse muziek >> meer informatie

jul
26
do
Repetitie tweedaagse Somerset County Youth Orchestra
jul 26 – jul 27 hele dag

Voor de tweede keer komt het Somerset County Youth Orchestra voor repetitie tweedaagse naar Akoesticum. Het Somerset County Youth Orchestra is een orkest van 33 talentvolle jonge musici uit Engeland. Van 26-27 juli repeteren en spelen zij bij Akoesticum.

SCYO Summer Tour

“The orchestra meets at the end of each academic term for an intensive course (usually 4 days). The orchestra is conducted by Andrew Sherwood, Violin Professor from Trinity College London. Each section of the orchestra will have a specialist tutor who will guide the young performers through rehearsals. Each day of the course has a mix of full and sectional rehearsals culminating in a concert at the end of the course which is open to all members of the public.

The final course in the academic year is usually held overseas. We are truly international artists and these courses have included performances in Paris, Florence, Prague, Salzburg Dublin and most recently Holland. Somerset County Youth Orchestra was also the first Orchestra to perform in the European Parliament in Brussels.

The 2017 tour was to Germany and in 2016 the Orchestra visited Holland. In July 2018 we will be travelling to Arnhem, Holland.” >> meer informatie

jul
27
vr
Musicians Without Borders | Introductory course
jul 27 – jul 28 hele dag

An introductory course to Musicians without Borders’ principles and methodology. All training programs focus on the 5 principles of our community music training methodology (Safety, Inclusion, Equality, Creativity, and Quality) and cover diverse approaches to community music making, including body percussion, drumming, singing, movement, and songwriting.

Duration: 12 hour course | 2 days
Dates: July 27-28, 2018
Location: Akoesticum, The Netherlands
Cost: €395

Application

Deadline: Applications reviewed on a rolling basis.
Invitation to accepted first round applicants with notification of fees and conditions sent by March 1, 2018.
>> application: mwb.to/intro

Questions?

Email: info@mwb.ngo

>> All Musicians without Borders’ 2018 training dates are now online

jul
29
zo
Musicians Without Borders | Training of workshop leaders
jul 29 – aug 1 hele dag

A practical course to expand the knowledge and skills in community music leadership based on Musicians without Borders’ principles and methodology.

This course deepens and expands the knowledge and skills in leading music workshops with groups of any size and age. We will understand the connection between music activities and the 5 principles of Musicians without Borders: Safety, Inclusion, Equality, Creativity, and Quality.
The course covers pedagogical, didactic and musical skills in order to apply the methodology in different situations and for diverse target groups. We will introduce our approach of nonviolence in our work. The course offers hands-on experience in leading activities, including body percussion, drumming, singing, movement, and songwriting.

Duration: 24 hour course | 4 days
Dates: July 29- August 1, 2018
Location: Akoesticum, The Netherlands
Cost: €795

Application

Deadline: March 31, 2018 with applications reviewed on a rolling basis thereafter. Invitation to accepted first round applicants with notification of fees and conditions sent by April 15, 2018.

Application: mwb.to/workshop