Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die de komende weken bij Akoesticum plaatsvinden. Van cursussen, workshops en meerdaagse repetities tot concoursen en festivals. Deze agenda wordt wekelijks bijgewerkt zodat je altijd up-to-date informatie hebt over wat er de komende 4 weken bij Akoesticum plaatsvindt.

Activiteiten organiseren bij Akoesticum

Wil je activiteiten organiseren bij Akoesticum van één of meerdere dagen, neem dan zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We zullen je zeker uitnodigen zodat we je de locatie kunnen laten zien. We kunnen dan meteen ook alle wensen en mogelijkheden bespreken. Je kunt ook direct een boekingsaanvraag doorgeven.  Akoesticum is een ideale trainingsplek om te repeteren met kleine en grote groepen. Zelf richten wij ons vooral op talentontwikkeling en na- en bijscholing, samen met andere organisaties in de cultuursector.

Bijwonen publiekspresentaties

Optreden moet je oefenen. Groepen die bij ons repeteren sluiten hun repetitiedag of weekend soms af met een presentatie voor publiek. In de agenda kun je zien welke publiekspresentaties gepland zijn. Deze presentaties kun je gratis bijwonen, voor een klein bedrag of een vrijwillige donatie aan ons Fonds voor Talentontwikkeling.  
apr
8
zo
Festival voor accordeonorkesten
apr 8 hele dag

Na de succesvolle eerste editie, vindt ook de tweede editie van het festival voor accordeonorkesten plaats bij Akoesticum. Er is open inschrijving van orkesten, de orkestcommissie hoopt dat de animo om deel te nemen aan dit festival weer groot zal zijn. Aan het einde van de dag vind de jurering en prijsuitreiking plaats. Er zal ook een publieksprijs toegekend worden. Naast het festival is er ook een open podium voor ensembles van maximaal 6 spelers.

De jury houd zo veel mogelijk rekening met alle facetten van het musiceren. Alle juryleden proberen een positief opbouwend rapport te schrijven, het gaat er vooral om dat de orkesten zoveel mogelijk naar elkaar luisteren en op ideeën gebracht worden. Aan het eind van de dag wordt de uitslag bekend gemaakt door een deskundige vakjury.

Accordeon en mondharmonica

Over de Nederlandse organisatie voor accordeon en mondharmonica (NOVAM)

De Nederlandse Organisatie voor Accordeon & Mondharmonica behartigt de belangen van de aangesloten leden. Door het organiseren en begeleiden van evenementen probeert de NOVAM het niveau van de amateur-muziekbeoefening naar een hoger peil te brengen. Bijvoorbeeld met adviescolleges die de repertoria samenstellen. En solisten en orkesten die hieruit hun verplichte werken kiezen voor deelname aan concoursen. Jaarlijks organiseert de NOVAM  een festival voor accordeonorkesten >> over NOVAM Orkestenfestival

 

apr
12
do
Workshop Friend- & Fundfraisingskills
apr 12 @ 09:00 – 17:00
Workshop Friend- & Fundfraisingskills

Charistar organiseert 2 workshops bij Akoesticum. Op 12 april vindt de eerste workshop plaats: Friend- & Fundfraisingskills. De tweede workshop op 17 april gaat over vrijwilligersmanagement.

Friend- & Fundfraisingskills

Hoe betrek je succesvol een potentiële gever bij je organisatie? In de workshop Friend- and Fundraisingskills leer je hoe je met potentiële partners in een ander gesprek kunt komen, waardoor de samenwerking gebaseerd wordt op behoeften van alle betrokken partijen. Denk bijvoorbeeld aan een sponsorsamenwerking, een particuliere schenking (funds) of een ambassadeur (friend) die zijn netwerk in wil zetten. Op deze manier bouw je aan duurzame financierings-, donor-, sponsor- en klankrelaties.

Voor wie is deze workshop?

Voor directieleden, managers, fundraising- en marketingmanagers van maatschappelijke organisaties (denk bijvoorbeeld aan cultuur, sport, welzijn en onderwijs) die effectiever willen worden in het aangaan van relaties met donateurs, sponsoren en fondsen.

Locatie: Akoesticum Ede
Datum: 12 april 2018
Tijd: 09:30 – 17:00 uur

aanmelden via >> https://www.charistar.eu/aanmeldformulier-workshops/

apr
14
za
Percussion Experience @ Auditorium
apr 14 @ 20:30 – 22:00

“The Rise and Fall of the Metropole” is een muzikale uitbeelding van de opkomst, bloei en ondergang van een metropool. Percussion Experience heeft een speciaal programma uitgewerkt met muziek van onder andere Hans Zimmer, Pink Floyd en Genesis. Naast covers zal er ook een vierdelige compositie te horen zijn, gecomponeerd door dirigent Marco Onstenk en solist Gijs Huitink. Percussion Experience is verbonden aan muziekvereniging KNA Lunteren.

Datum: 14 april 2018
Aanvang: 20:30u (zaal open vanaf 20:00)
Reserveren kaarten via info@knalunteren.nl

 

apr
17
di
Workshop Vrijwilligersmanagement
apr 17 @ 09:00 – 17:00
Workshop Vrijwilligersmanagement

Charistar organiseert 2 workshops bij Akoesticum. Op 12 april vindt de eerste workshop plaats: Friend- & Fundfraisingskills. De tweede workshop op 17 april gaat over vrijwilligersmanagement.

Vrijwilligersmanagement

Goed vrijwilligersmanagement kan een optimaal hulpmiddel zijn om de visie en missie van de instelling te verwezenlijken en mensen aan de organisatie te binden. Maatschappelijke organisaties zijn hard op zoek naar methodieken, handreikingen en adviezen. De workshop vrijwilligersmanagement richt zich op het vinden, binden en verbinden van vrijwilligers aan de organisatie. Hoe vind je nieuwe vrijwilligers en hoe kan je ze behouden voor je organisatie? Wat heb je de nieuwe vrijwilligers te bieden? En wat vergt het van je organisatie? Door het ontwikkelen van een stappenplan wordt ervoor gezorgd dat niets wordt vergeten.

Voor wie is deze workshop?

Directieleden, managers en coördinatoren van maatschappelijke organisaties (denk bijvoorbeeld aan cultuur, sport, welzijn en onderwijs) waar gewerkt wordt met vrijwilligers. Daarbij maakt het niet uit of de organisatie groot of klein, professioneel of onbezoldigd, gevestigd of startend is.

Locatie: Akoesticum Ede
Datum: 17 april 2018

 

aanmelden via >> https://www.charistar.eu/aanmeldformulier-workshops/

apr
18
wo
Vrijheidsfestival Ede | The Battle, programma voor brugklassers
apr 18 hele dag

The Battle’ is een voorstelling voor brugklasleerlingen waarin zij leren wat het betekent om militair te zijn ten tijde van oorlog, maar ook daarna. Wat betekent vrijheid voor hen? En voor diegenen die zij probeerden te redden?

Film

Deze voorstelling van 60 minuten bestaat uit een film waarin twee presentatoren, bekend van Klokhuis, onder leiding van Pepijn Gunneweg de strijd aangaan in het Nationaal Militair Museum. Ze ontdekken allerlei dingen over oorlogen en de verschillende uitzendingen, en horen van veteranen wat zij daar allemaal mee hebben gemaakt. Hier moeten de presentatoren vervolgens vragen over beantwoorden >> educatieve voorstelling ‘The Battle’,  trailer

garde grenadiers en jagers

Regimentsfanfare Garde Grenadiers & Jagers

De film wordt volledig begeleid door livemuziek van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers & Jagers. Dit maakt het nog spannender en indrukwekkender. Tussendoor heeft de filmvoorstelling kleine pauzes, en wordt de kennis van de leerlingen op hun beurt getest.

 

apr
21
za
Mapping out your road, a 2-day retreat @ Tuinzaal
apr 21 – apr 22 hele dag

“When you are about to finish or just finished your PhD, you find yourself at a unique crossroads. You have accomplished the highest level of education that the academic world has to offer. You have shown that you master a great number of skills, that you are able to function in the front line of your particular science discipline. If you have done a postdoc, you may have added even more years to your professional experience.”

But then what?

For many researchers this crossroads is a particularly challenging one. Sure, the academic world offers opportunities, but these are limited in scope and number and today’s world is so much, much bigger. Therefore, we strongly feel that the end of your life as a PhD student or postdoc is worthy of some extra time and space to reflect on the way ahead.

Your road as a science professional

We invite you to a two-day retreat to do just this. You will be challenged to think outside of the familiar boxes, to take a fresh look at the skills that you have mastered and at the ways you may want to deploy them. Your road map may well turn out to be a very unconventional one. So: do you dare to live your true capabilities?

The programme will include:

 • Getting acquainted with your real skills.
 • Taking a new look at the possibilities that are open to you.
 • Analyzing your motivational drive.
 • Following your intrinsic motivation.
 • Finding answers to some deeper life questions.
 • Preparing a plan with the very concrete first steps of your unique journey.

Sign up to receive notifications on updates, start of registration

A maximum of 30 participants can take part in this retreat.
Mapping out your road as a science professional is a co-production of
Qia Consultancy & Training and Ralph Rousseau.

Photo: @DUTZU Photography 2017

 

 

Vrijheidsfestival Ede | Veteranenconcert Tour of Duty
apr 21 hele dag

Tour of Duty in Concert, een concert van de Fanfare Bereden Wapens waarin het werk van de veteraan centraal staat. Het programma is opgebouwd rondom persoonlijke interviews met vijf veteranen. Via videobeelden vertellen zij over hun werk in oorlogsgebieden en de muziek die belangrijk voor hen is geweest.

De Fanfare Bereden Wapens bestaat uit 18 professionele blazers en een band, veteraan en zanger Dennis Kroon en zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen.

>> Reserveer kaarten via phw.kusters@mindef.nl

 

 

 

 

 

apr
22
zo
Proeflokaal Huismuziek
apr 22 @ 13:00 – 17:00

Voorproefje van 12 cursussen van het nieuwe seizoen >> meer informatie & aanmelden

Start programma vanaf 13:00 uur met onder andere de volgende workshops:

 • Wilko Brouwers, Gregoriaans voor beginners
 • Elske Tinbergen, De romantische cello
 • Jorge Martínez Galán, Cubaanse zang
 • Gerard van Duinen, Tango-orkest
 • Sascha Mommertz, Praetorius Syntagma Musicum
 • Miranda Rademaker, Strijkkwartet voor beginners
 • Christine Brandenburg, Schubertiade
 • Remco Jacobs en Daniël Muskitta, Song writing (voor iedereen die een eigen lied wil maken)
 • Hebe de Champeaux, Crucifixus van Lotti
 • Robert de Bree, Barokimprovisatie
 • Simon Stiller, De klank van Australië – het bespelen van een didgeridoo

 

 

apr
28
za
Repetitie 6daagse European Youth Brass band
apr 28 – mei 3 hele dag

De European Youth Brass band, 36 jonge brass spelers in de leeftijd 18 – 22 jaar en afkomstig uit 16 verschillende landen, komen bij Akoesticum bij elkaar voor een 6daagse repetitieperiode (28 april – 3 mei). Het orkest breidt zich voor op deelname aan het European Brass Band Championships. De European Youth Brass band staat onder leiding van dirigent Ivan Meylemans.

Kom kijken, kom luisteren

Tijdens deze repetitieperiode zal het orkest optreden voor publiek. Gegevens over dit optreden volgen. Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur ons bericht via info@akoesticum.org.

Datum: woensdag 2 mei, 2018
>>Reserveren vanaf 16 april, 2018

 

Lijst van spelers:

>> kijk voor meer informatie op www.ebba.eu.com

sep
14
vr
Internationale 3daagse Dutch Bass Trombone Open @ Tuinzaal en studio
sep 14 – sep 16 hele dag

Van 14 t/m 16 september vindt bij Akoesticum de Dutch Bass Trombone Open (DBTO) plaats, een internationaal event voor bass trombonisten met workshops, privé lessen en speciale cursussen. Ook zal er regelmatig worden samengespeeld.

Afsluitend optreden Dutch BassTrombone Open | zondag 16 september 16.00-17.00 uur

De Dutch BassTrombone Open (DBTO) wordt afgesloten met een slotpresentatie voor publiek. Deze presentatie zal bestaan uit verrassende optredens waarin de veelzijdigheid van de bastrombone centraal staat.

>> reserveren Dutch BassTrombone Open

Locatie: Auditorium
Datum: zondag 16 september 2018
Aanvang: 16:00 uur, verwachte eindtijd ca. 17:00 uur
Toegang gratis/vrijwillige bijdrage. Reserveer op tijd!

DBTO

Deze 3daagse staat onder leiding van gerenommeerde bass trombonisten:

 • Ben van Dijk, bastrombonist van het Rotterdam Philharmonisch orkest, docent aan het Conservatorium van Amsterdam en huidige president van de Internationale trombone Association. YouTube.
 • Martin Schippers, basstrombonist en tenor trombonist van het Koninklijk Concert Gebouw Orkest Amsterdam. YouTube.
 • Ron Wilkins(USA), free lance low brass specialist, vocalist, componist en docent uit New York (USA). YouTube.

Dutch Bass Trombone Open vindt om de twee jaar plaats en wordt georganiseerd door Bert Damsma en Marcel Schot.
Doel van de DBTO is “To motivate and bring bass trombone players together from all over the world and let them work with outstanding bass trombone teachers. >> meer informatie

Video: James Markey (Gepubliceerd op 23 sep. 2016)