Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die de komende weken bij Akoesticum plaatsvinden. Van cursussen, workshops en meerdaagse repetities tot concoursen en festivals. Deze agenda wordt wekelijks bijgewerkt zodat je altijd up-to-date informatie hebt over wat er de komende 4 weken bij Akoesticum plaatsvindt.

Activiteiten organiseren bij Akoesticum

Wil je activiteiten organiseren bij Akoesticum van één of meerdere dagen, neem dan zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We zullen je zeker uitnodigen zodat we je de locatie kunnen laten zien. We kunnen dan meteen ook alle wensen en mogelijkheden bespreken. Je kunt ook direct een boekingsaanvraag doorgeven.  Akoesticum is een ideale trainingsplek om te repeteren met kleine en grote groepen. Zelf richten wij ons vooral op talentontwikkeling en na- en bijscholing, samen met andere organisaties in de cultuursector.

Bijwonen publiekspresentaties

Optreden moet je oefenen. Groepen die bij ons repeteren sluiten hun repetitiedag of weekend soms af met een presentatie voor publiek. In de agenda kun je zien welke publiekspresentaties gepland zijn. Deze presentaties kun je gratis bijwonen, voor een klein bedrag of een vrijwillige donatie aan ons Fonds voor Talentontwikkeling.  
apr
17
di
Workshop Vrijwilligersmanagement
apr 17 @ 09:00 – 17:00
Workshop Vrijwilligersmanagement

Charistar organiseert 2 workshops bij Akoesticum. Op 12 april vindt de eerste workshop plaats: Friend- & Fundfraisingskills. De tweede workshop op 17 april gaat over vrijwilligersmanagement.

Vrijwilligersmanagement

Goed vrijwilligersmanagement kan een optimaal hulpmiddel zijn om de visie en missie van de instelling te verwezenlijken en mensen aan de organisatie te binden. Maatschappelijke organisaties zijn hard op zoek naar methodieken, handreikingen en adviezen. De workshop vrijwilligersmanagement richt zich op het vinden, binden en verbinden van vrijwilligers aan de organisatie. Hoe vind je nieuwe vrijwilligers en hoe kan je ze behouden voor je organisatie? Wat heb je de nieuwe vrijwilligers te bieden? En wat vergt het van je organisatie? Door het ontwikkelen van een stappenplan wordt ervoor gezorgd dat niets wordt vergeten.

Voor wie is deze workshop?

Directieleden, managers en coördinatoren van maatschappelijke organisaties (denk bijvoorbeeld aan cultuur, sport, welzijn en onderwijs) waar gewerkt wordt met vrijwilligers. Daarbij maakt het niet uit of de organisatie groot of klein, professioneel of onbezoldigd, gevestigd of startend is.

Locatie: Akoesticum Ede
Datum: 17 april 2018

 

aanmelden via >> https://www.charistar.eu/aanmeldformulier-workshops/

apr
18
wo
Vrijheidsfestival Ede | The Battle, programma voor brugklassers
apr 18 hele dag

Op 18 en 19 april zijn er vier voorstellingen voor meer dan 800 brugklassers uit Ede. Deze interactieve voorstelling van 60 minuten bestaat uit film, militaire livemuziek met een boodschap en actieve quiz-opdrachten.

‘The Battle’ gaat over vrijheid en de bijdrage die veteranen daaraan leveren. Het programma is ontwikkeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ voert het volledige programma met muziek en film uit.

Coproductie

Deze voorstelling is een coproductie van het ministerie van Defensie, het Nationaal Militair Museum, het comité Nederlandse Veteranendag en Akoesticum en is mede mogelijk gemaakt door een donatie van Cultuurfonds Ede.

 

garde grenadiers en jagers

 

 

apr
19
do
Vrijheidsfestival Ede | The Battle, programma voor brugklassers
apr 19 hele dag

Op 18 en 19 april zijn er vier voorstellingen voor meer dan 800 brugklassers uit Ede. Deze interactieve voorstelling van 60 minuten bestaat uit film, militaire livemuziek met een boodschap en actieve quiz-opdrachten.

‘The Battle’ gaat over vrijheid en de bijdrage die veteranen daaraan leveren. Het programma is ontwikkeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ voert het volledige programma met muziek en film uit.

Coproductie

Deze voorstelling is een coproductie van het ministerie van Defensie, het Nationaal Militair Museum, het comité Nederlandse Veteranendag en Akoesticum en is mede mogelijk gemaakt door een donatie van Cultuurfonds Ede.

garde grenadiers en jagers

 

 

Zangtraining door Xenia Meijer @ Studio
apr 19 @ 12:30 – 17:30

Vocale training door mezzo-soprano en zangpedagoge Xenia Meijer.

Xenia Meijer

Xenia Meijer studeerde in 1992 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium en ontving in 1996 als – tot nu toe – enige vocaliste de Philip Morris Finest Selection Award.

Ze treedt regelmatig op met de ensembles Al Ayre Español en la Sfera Armoniosa, waarmee ze ook prijswinnende cd’s heeft gemaakt. Ook op het operapodium heeft ze internationaal naam gemaakt; ze zong belangrijke rollen bij onder meer Opera Factory, de Nationale Reisopera, Opera aan het Spui, Opera Zuid, the Grand Theatre de Genève en Teatro de Palma de Mallorca. Vele jaren zong ze de rol van Despina in Mozarts Così fan tutte en die van Zerlina in Don Giovanni bij de Komische Oper Berlin in the beroemde ensceneringen van Harry Kupfer, onder leiding van by Yakov Kreizberg.

In de productie De Kus liet ze niet alleen haar klassieke vaardigheden zien, maar ook haar affiniteit met pop en fado. Als specialist op het gebied van oude Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek heeft ze opgetreden op het Chiquitos Festival in 2004 en 2005 in Bolivia met het ensemble Musica Temprana, een van de beroemdste ensembles op het gebied van oude Latijns-Amerikaanse muziek >> zie website conservatorium Amsterdam

apr
20
vr
Bijeenkomst Koornetwerk
apr 20 @ 12:00 – 17:00

Bestuursvergadering Koornetwerk

Koornetwerk Nederland heeft de ambitie om de krachten in de koorwereld te bundelen en de koorsector een gezamenlijk gezicht te geven, naar binnen, naar de buitenwereld en naar beleidsmakers. Het wil helpen een brug te slaan tussen de amateursector en het professionele veld op het gebied van koorzang. De leden van Koornetwerk Nederland vertegenwoordigen op dit moment zo’n 140.000 bij diverse organisaties geregistreerde amateurzangers in Nederland.

Op 11 februari 2017 hebben de initiatiefnemers namens diverse partijen uit de wereld van de koormuziek een gezamenlijk manifest overhandigd aan de voorzitter Commissie Muziek van de Raad van Cultuur. In dit Manifest “Zingen, lekker belangrijk! Manifest samen zingen 2020″ staat de stand van zaken in de wereld van het “samen zingen” en de gedeelde ambities voor verandering verwoord.

 

 

apr
21
za
Mapping out your road, a 2-day retreat @ Tuinzaal
apr 21 hele dag

“When you are about to finish or just finished your PhD, you find yourself at a unique crossroads. You have accomplished the highest level of education that the academic world has to offer. You have shown that you master a great number of skills, that you are able to function in the front line of your particular science discipline. If you have done a postdoc, you may have added even more years to your professional experience.”

But then what?

For many researchers this crossroads is a particularly challenging one. Sure, the academic world offers opportunities, but these are limited in scope and number and today’s world is so much, much bigger. Therefore, we strongly feel that the end of your life as a PhD student or postdoc is worthy of some extra time and space to reflect on the way ahead.

Your road as a science professional

We invite you to a two-day retreat to do just this. You will be challenged to think outside of the familiar boxes, to take a fresh look at the skills that you have mastered and at the ways you may want to deploy them. Your road map may well turn out to be a very unconventional one. So: do you dare to live your true capabilities?

The programme will include:

 • Getting acquainted with your real skills.
 • Taking a new look at the possibilities that are open to you.
 • Analyzing your motivational drive.
 • Following your intrinsic motivation.
 • Finding answers to some deeper life questions.
 • Preparing a plan with the very concrete first steps of your unique journey.

Sign up to receive notifications on updates, start of registration

A maximum of 30 participants can take part in this retreat.
Mapping out your road as a science professional is a co-production of
Qia Consultancy & Training and Ralph Rousseau.

Photo: @DUTZU Photography 2017

 

 

Vrijheidsfestival Ede 2018
apr 21 hele dag

Op zaterdag 21 april 2018 vindt de tweede editie plaats van het Vrijheidsfestival Ede. Een feestelijke mix van verhalen, educatie, theater en concerten. Centraal in de deze editie van het festival staan de verhalen over vrijheid en verzet en het besef dat de vrede waarin we nu leven niet vanzelfsprekend is.

Herdenking

Het Vrijheidsfestival begint zaterdag 21 april om 14.00 uur met een HERDENKING bij het Bevrijdingsmonument op de hoek Arnhemseweg/Vossenakker in Ede. Burgemeester René Verhulst houdt daar een korte toespraak.

Programma voor iedereen, ook voor de kids

Vanaf 16:00 uur is iedereen van harte welkom bij Akoesticum voor een feestelijk en doorlopend programma met activiteiten voor jong en oud. Binnen in de zalen en studio’s van Akoesticum zijn wisselende optredens: muziek, WO II monologen, een kinderprogramma met theater en verrassende acts, de jaarlijkse 17 april lezing en speciale concerten door de Fanfare Bereden Wapens met solisten Ingrid van den Nieuwenhuizen en Dennis Kroon.

Festival Food&Drinks

Naast alle gratis toegankelijke activiteiten is er een gezellig Foodplein waar men heerlijk Festival Food & Drinks kan kopen. Het Foodplein in de mooie binnentuin is open vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur.

Toegang

Het Vrijheidsfestival is gratis toegankelijk. Voor de concerten om 16:00 en 20:00 uur kunnen (gratis) tickets worden gereserveerd.

>>Programma Vrijheidsfestival 2018 & reserveren concerten

 

 

 

 

 

Werkbijeenkomst Koninklijke Christelijke Zangersbond @ Studio's
apr 21 @ 09:00

Werkbijeenkomst en overleg bestuursleden en commissies van de Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB). De KCZB is in Nederland de grootste belangenorganisatie voor algemene en christelijke koren. Er zijn ca. 1.700 koren met circa 70.000 zangers aangesloten.

KCZB Regio Noord

 

apr
22
zo
Mapping out your road, a 2-day retreat @ Tuinzaal
apr 22 hele dag

“When you are about to finish or just finished your PhD, you find yourself at a unique crossroads. You have accomplished the highest level of education that the academic world has to offer. You have shown that you master a great number of skills, that you are able to function in the front line of your particular science discipline. If you have done a postdoc, you may have added even more years to your professional experience.”

But then what?

For many researchers this crossroads is a particularly challenging one. Sure, the academic world offers opportunities, but these are limited in scope and number and today’s world is so much, much bigger. Therefore, we strongly feel that the end of your life as a PhD student or postdoc is worthy of some extra time and space to reflect on the way ahead.

Your road as a science professional

We invite you to a two-day retreat to do just this. You will be challenged to think outside of the familiar boxes, to take a fresh look at the skills that you have mastered and at the ways you may want to deploy them. Your road map may well turn out to be a very unconventional one. So: do you dare to live your true capabilities?

The programme will include:

 • Getting acquainted with your real skills.
 • Taking a new look at the possibilities that are open to you.
 • Analyzing your motivational drive.
 • Following your intrinsic motivation.
 • Finding answers to some deeper life questions.
 • Preparing a plan with the very concrete first steps of your unique journey.

Sign up to receive notifications on updates, start of registration

A maximum of 30 participants can take part in this retreat.
Mapping out your road as a science professional is a co-production of
Qia Consultancy & Training and Ralph Rousseau.

Photo: @DUTZU Photography 2017

 

 

Workshop Engelse Renaissancemuziek
apr 22 @ 10:00 – 17:00

Intensieve Renaissance muziek- en zangworkshop georganiseerd door Huismuziek. De workshop is bedoeld voor baroktrombonisten, blokfluitisten, vedelspelers, gambisten, luitisten en zangers. De workshop staat onder leiding van de docenten Christopher Kale en Jacqueline Dubach. Voor meer informatie over deze workshop, ga naar huismuziek.nl

Over Huismuziek

Biedt onder andere een gevarieerd cursusaanbod van jaarlijks 50 muziekcursussen voor zowel amateurs als vakmusici, voor jong en oud met klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, lichte muziek en op maat gemaakte arrangementen >> over Huismuziek