Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die de komende weken bij Akoesticum plaatsvinden. Van cursussen, workshops en meerdaagse repetities tot concoursen en festivals. Deze agenda wordt wekelijks bijgewerkt zodat je altijd up-to-date informatie hebt over wat er de komende 4 weken bij Akoesticum plaatsvindt.

Activiteiten organiseren bij Akoesticum

Wil je activiteiten organiseren bij Akoesticum van één of meerdere dagen, neem dan zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We zullen je zeker uitnodigen zodat we je de locatie kunnen laten zien. We kunnen dan meteen ook alle wensen en mogelijkheden bespreken. Je kunt ook direct een boekingsaanvraag doorgeven.  Akoesticum is een ideale trainingsplek om te repeteren met kleine en grote groepen. Zelf richten wij ons vooral op talentontwikkeling en na- en bijscholing, samen met andere organisaties in de cultuursector.

Bijwonen publiekspresentaties

Optreden moet je oefenen. Groepen die bij ons repeteren sluiten hun repetitiedag of weekend soms af met een presentatie voor publiek. In de agenda kun je zien welke publiekspresentaties gepland zijn. Deze presentaties kun je gratis bijwonen, voor een klein bedrag of een vrijwillige donatie aan ons Fonds voor Talentontwikkeling.  
jun
11
zo
Jonge Strijkers Amsterdam spelen voor publiek! @ Tuinzaal
jun 11 @ 16:00 – 17:00

Als afsluitend onderdeel van een intensief repetitieweekend zullen de Jonge Strijkers Amsterdam een optreden geven onder leiding van dirigent Sven Weyens. Publiek is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Kom kijken, kom luisteren | zondag 11 juni, 2017

Datum: zondag, 11 juni
Aanvang: 16:00 uur. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage
Reserveer op tijd!

Programma

Orkest Jonge Strijkers, Amsterdam

Het orkest speelt in volledige bezetting: Mozart (Eine kleine Nachtmusik, deel 1), Vivaldi: concert voor 2 violen (solisten Pippa Schot en Simone Aronson), Scheepers (Capriccio), Händel (Hornpipe uit Water Music), Brahms (Hongaarse Dans nr.5).

Strijkkwartetten

Het orkestoptreden wordt afgewisseld met een kleinere bezetting van 2 strijkkwartetten:

 • Pippa, Simone, Jalle en Isa spelen: Händel (Fantasia), Corelli (uit Sonate in D, Vivace), Ravel (Pavane), Williams (Theme from Schindlers List).
 • En Joosje, Virginia, Anna en Yoo Yin spelen: Bach (Bourree 1 en 2 uit orkestsuite nr. 2), Beethoven (uit strijkkwartet op 18, deel 1), Piazolla (Libertango).

>> voor reserveringen, bel 0318 304 349

Over Jonge Strijkers en Blazers

Jonge Strijkers vormen samen met de Jonge Blazers Amsterdam een ensemble-academie. Jonge Strijkers zijn talenten in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar. Er wordt wekelijks gerepeteerd onder leiding van dirigent Sven Weyens. Jonge Blazers Amsterdam zijn in de leeftijd 12 t/m 22 jaar en worden artistiek begeleid door Nico Schippers, trombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze maken samen muziek en ontwikkelen spelenderwijs hun muzikale talenten >> meer informatie

jun
13
di
Iraans duo Fahrid Dorafshan en Mehdi Gonshalzadeh @ Studio's
jun 13 @ 09:00 – 12:00

Themadag over Burgerschap voor docenten van het ROC 12 met een optreden van het duo Nawa met Fahrid Dorafshan, zang en Mehdi Gonshalzadeh op tambur en daf.

duo Nawa

Cultuuraandeel

Cultureel betrokken organisaties zoals ROCA12, dragen graag bij aan een beter oefenklimaat voor talenten binnen de podiumkunsten. daarom organiseert het ROCA12 deze bijeenkomst bij ons trainingscentrum. De opbrengst van dit cultuuraandeel gaat naar de uitvoerende podiumkunstenaars en naar het Fonds voor Talentontwikkeling van Akoesticum.

Voor meer informatie over het cultuuraandeel, neem contact met ons op.

Cultuuraandeel

 

Platform Mindset
jun 13 @ 09:30 – 16:30

Training Platform Mindset voor leerkrachten, docenten en (kinder)coaches, ouders en andere geïnteresseerden. Met Floor Raeijmaekers, Lonneke Snijder en Inge Corstiaans.

Het goede nieuws is: je kunt je mindset veranderen, en volwassenen kunnen kinderen helpen een groeimindset aan te leren of te behouden!

Voor meer informatie & aanmelden, ga naar platformmindset.nl

 

 

jun
16
vr
Pianist Jaap Eilander @ Auditorium
jun 16 @ 20:00

Op 16 juni 2017 speelt pianist Jaap Eilander muziek van Scarlatti, Bach, Schubert, Debussy & Chopin. Herman Zondag zal optreden in de rol van explicateur.

>> Bestellen tickets pianist Jaap Eilander | 16 juni 2017

€26,00 per persoon inclusief hapje&drankje. Kinderen >12 jaar gratis.

Datum en tijden

 • Vrijdag 16 juni 2017, Auditorium Akoesticum
 • Vanaf 19:45 inloop (koffie & thee)
 • Aanvang 20:15 uur
 • Pauze ca. 21:00 uur
 • Verwacht einde 22:00 uur

Pianist Jaap Eilander

Over Jaap Eilander

Van 2005 tot 2009 studeerde Jaap Eilander bij Mikhail Markov aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede. Daarna volgde hij nog geruime tijd lessen bij Marietta Petkova en masterclasses bij Mikhail Markov, Katariina Liimatainen, Ralph van Raat en Fred Oldenburg.

Jaap Eilander geeft regelmatig concerten, zowel als solist, als begeleider bij koren en zangers. Kamermuziek vormt een belangrijk onderdeel van zijn concertpraktijk. Als pianodocent heeft Jaap Eilander in 2013 een eigen lespraktijk in Deventer >> meer informatie

jun
21
wo
Masterclass BRENT FISCHER
jun 21 @ 14:00

Workshop / Masterclass door meervoudig Grammy-winnaar Brent Fischer. Samen met Clare Fischer schreef hij muziek voor o.a. Dizzy Gillespie, Poncho Sanchez, Cal Tjader tot aan Prince, Michael Jackson, Elvis Costello en D’Angelo

Voor iedereen die geïnspireerd wil worden door een van Amerika’s meest invloedrijke arrangeurs!
>> aanmelden kan nog!

 • Uitbreiden van  improvisatie-, componeer- en arrangeertechnieken
 • Clare Fischer’s harmonische concepten voor arrangeurs, componisten en improvisatoren
 • Een overzicht van deze unieke stijl en de specifieke technieken ervan, mèt notenvoorbeelden en luistervoorbeelden
 • Latin jazz grooves workshop -> open voor alle muzikanten voor een diepgaander begrip van spelen in deze stijlen
 • Het transcriberen van complexe harmonieën voor studie – technieken om een absoluut relatief gehoor te ontwikkelen en uitbreiding van je harmonisch vocabulaire

jun
22
do
Werkbijeenkomst Rijkswaterstaat met piano en sax @ Tuinzaal
jun 22 @ 09:00 – 17:00

Werkbijeenkomst Rijkswaterstaat met muzikaal intermezzo Roads, van Deborah Witteveen, saxofoon en Daan van den Hurk, piano.

DeborahWitteveen

Cultuuraandeel

Maatschappelijk betrokken organisaties zoals Rijkswaterstaat kiezen voor een cultuuraandeel. Het verrijkt de bijeenkomst en tegelijk draag je als organisatie bij aan een beter oefenklimaat voor de podiumkunsten. De opbrengst van dit cultuuraandeel gaat naar de uitvoerend podiumkunstenaar(s) en naar het Fonds voor Talentontwikkeling van Akoesticum.

>> Meer weten over het cultuuraandeel van Akoesticum, neem contact met ons op.

Cultuuraandeel

 

jun
24
za
Eindfestival Novae Popschool
jun 24 hele dag

Novae Popschool presenteert op 24 juni 2017 haar jaarlijkse Open Dag Festival: Pop In Uitvoering! Een festival waar muziek wordt gemaakt, geluisterd, ervaren en beleefd! De toegang is gratis.

Het programma is de popschool in een notendop: alle leerlingen staan samen op het podium en vormen speciaal voor deze bijzondere dag knallende gelegenheidsbands, of kleinere akoestische samenstellingen of spelen al langer samen in één van de te gekke popschoolbands. De hele dag geven onze docenten gratis workshops en proeflessen op het gebied van zang, gitaar/basgitaar, drums, cajon, piano & keyboard!

Novae Popschool

De popschool is een groot voorstander van, en voorvechter voor een brede muziekcultuur in Nederland en draagt hieraan bij door zowel muziekeducatie als de goed bezochte evenementen die ze organiseert. De popschool draagt bij aan een levendige culturele dynamiek en sociale cohesie in de regio’s waar de popschool gevestigd is en heeft een grote passie voor popmuziek en muziekonderwijs omdat dit van grote, positieve invloed is op de ontwikkeling van kinderen, tieners en jongeren maar voor die van volwassenen.

Novae Popschool Ede is met zijn (pop)muziekeducatie en de diverse evenementen een aanjager van het culturele leven in de regio een de popschool geeft kleur aan de vrijetijdsbesteding van zowel de passieve- als actieve popmuziekliefhebber >> meer info

 

jun
26
ma
European Summerschool
jun 26 hele dag

Van 25 juni tot 1 juli  vindt de eerste Nederlandse editie plaats van de European School of Internal Medicine . Tijdens deze summerschool worden o.a clinical case presentations gehouden en zijn er   workshops echografie, muziek, yoga en the art of presenting science.

Saxofoon met Hein Pijnenburg

Luisteren, reageren, communiceren, samenwerken, inspireren, initiëren, improviseren, aandacht hebben voor elkaar en samen iets moois laten horen! >> meer informatie

“Iedereen heeft het in zich saxofoon te kunnen spelen!”