Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die de komende weken bij Akoesticum plaatsvinden. Van cursussen, workshops en meerdaagse repetities tot concoursen en festivals. Deze agenda wordt wekelijks bijgewerkt zodat je altijd up-to-date informatie hebt over wat er de komende 4 weken bij Akoesticum plaatsvindt.

Activiteiten organiseren bij Akoesticum

Wil je activiteiten organiseren bij Akoesticum van één of meerdere dagen, neem dan zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We zullen je zeker uitnodigen zodat we je de locatie kunnen laten zien. We kunnen dan meteen ook alle wensen en mogelijkheden bespreken. Je kunt ook direct een boekingsaanvraag doorgeven.  Akoesticum is een ideale trainingsplek om te repeteren met kleine en grote groepen. Zelf richten wij ons vooral op talentontwikkeling en na- en bijscholing, samen met andere organisaties in de cultuursector.

Bijwonen publiekspresentaties

Optreden moet je oefenen. Groepen die bij ons repeteren sluiten hun repetitiedag of weekend soms af met een presentatie voor publiek. In de agenda kun je zien welke publiekspresentaties gepland zijn. Deze presentaties kun je gratis bijwonen, voor een klein bedrag of een vrijwillige donatie aan ons Fonds voor Talentontwikkeling.  
dec
13
wo
Coaching podiumkunstenaars
dec 13 hele dag

Stress tijdens het optreden, voorbereiding voor een auditie. Monica Luijendijk (Toonkracht) coacht solisten, zangers, studenten en professionele musici van verschillende orkesten.

“Tot een aantal jaren geleden was ik werkzaam als professioneel musicus. Nu ben ik sinds enkele jaren actief als personal coach gespecialiseerd in podiumkunstenaars en gediplomeerd loopbaancoach.

Op mijn 16e jaar begon ik mijn muzikale carrière als hoorniste. Vanaf dat moment heb ik in diverse orkesten en ensembles in binnen- en buitenland gespeeld, waaronder de Opera in Zürich, Mahler Chamber Orchestra, Het Gelders Orkest en het Radio Symfonie Orkest en het Metropole Orkest.

Ik ben echter geboren met een spierziekte. Dat heeft mij er nooit van weerhouden om mijn hart te volgen en voor een carrière in de muziek te kiezen. Een aantal jaren geleden moest ik concluderen dat het leven dat ik leidde als musicus niet langer samenging met mijn lichamelijke conditie. Ik besloot te stoppen met spelen.

Al tijdens mijn carrière als musicus was ik gefascineerd door de mens achter de podiumkunstenaar. Die fascinatie resulteerde in het volgen van verschillende opleidingen en cursussen op het terrein van coaching en persoonlijke ontwikkeling en uiteindelijk in Toonkracht.” >> meer informatie

 

Conferentie Cultuureducatie met Kwaliteit @ Auditorium, tuinzalen en studio's
dec 13 @ 09:00 – 18:00

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert de actieve cultuurdeelname in Nederland. En draagt bij aan een samenleving waarin iedereen zijn creativiteit kan ontwikkelen. Het Fonds ondersteunt en verbindt mensen, organisaties en overheden. Op 13 december vindt de bijeenkomst plaats bij Akoesticum met als thema: samenwerking. Voor meer informatie & deelname, ga naar www. cultuurparticipatie.nl

Fonds Cultuurparticipatie

dec
16
za
Blokfluitensemble met Bert Honig
dec 16 – dec 17 hele dag

Huismuziek organiseert een blokfluitweekend (vooral ook voor tenoren en bassen, c-bas en subbas) met gevarieerd programma. Onder leiding van docent Bert Honig wordt gewerkt aan dubbelkorige kerstmuziek van Palestrina en De Victoria, zeven- en zesstemmige zettingen van Gabrieli en Altenburg en koralen en zettingen van Bach, Engelse Christmas carols zoals ‘Sweet was the song the Virgin sang’.

Voor meer informatie & deelname, ga naar huismuziek.nl

Bert Honig

(Fotograaf Wilbert van Woensel)