Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die de komende weken bij Akoesticum plaatsvinden. Van cursussen, workshops en meerdaagse repetities tot concoursen en festivals. Deze agenda wordt wekelijks bijgewerkt zodat je altijd up-to-date informatie hebt over wat er de komende 4 weken bij Akoesticum plaatsvindt.

Activiteiten organiseren bij Akoesticum

Wil je activiteiten organiseren bij Akoesticum van één of meerdere dagen, neem dan zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We zullen je zeker uitnodigen zodat we je de locatie kunnen laten zien. We kunnen dan meteen ook alle wensen en mogelijkheden bespreken. Je kunt ook direct een boekingsaanvraag doorgeven.  Akoesticum is een ideale trainingsplek om te repeteren met kleine en grote groepen. Zelf richten wij ons vooral op talentontwikkeling en na- en bijscholing, samen met andere organisaties in de cultuursector.

Bijwonen publiekspresentaties

Optreden moet je oefenen. Groepen die bij ons repeteren sluiten hun repetitiedag of weekend soms af met een presentatie voor publiek. In de agenda kun je zien welke publiekspresentaties gepland zijn. Deze presentaties kun je gratis bijwonen, voor een klein bedrag of een vrijwillige donatie aan ons Fonds voor Talentontwikkeling.  
apr
22
zo
Proeflokaal Huismuziek
apr 22 @ 13:00 – 17:00

Voorproefje van 12 cursussen van het nieuwe seizoen >> meer informatie & aanmelden

Start programma vanaf 13:00 uur met onder andere de volgende workshops:

 • Wilko Brouwers, Gregoriaans voor beginners
 • Elske Tinbergen, De romantische cello
 • Jorge Martínez Galán, Cubaanse zang
 • Gerard van Duinen, Tango-orkest
 • Sascha Mommertz, Praetorius Syntagma Musicum
 • Miranda Rademaker, Strijkkwartet voor beginners
 • Christine Brandenburg, Schubertiade
 • Remco Jacobs en Daniël Muskitta, Song writing (voor iedereen die een eigen lied wil maken)
 • Hebe de Champeaux, Crucifixus van Lotti
 • Robert de Bree, Barokimprovisatie
 • Simon Stiller, De klank van Australië – het bespelen van een didgeridoo

 

 

mei
12
za
Masterclass voor amateur-ensembles
mei 12 @ 12:00 – 15:10
Masterclass voor amateur-ensembles

Tijdens het Hemelvaartsweekend van 2018 vindt de tweede editie van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede plaats. Pianiste Anna Fedorova is artistiek leider van het festival. Samen met andere rising stars met wie ze tijdens het festival optreedt, geeft zij op zaterdag 12 mei 2018 bij Akoesticum masterclasses aan geïnteresseerde amateurmusici.

Docententeam: Anna Fedorova, piano | Borys Fedorov, piano | Eldbjorg Hemsing, viool | Alexander Abayev, viool | Eivind Ringstad, altviool | Ella van Poucke, cello

Speel je in een amateur- of conservatoriumensemble en wil je graag met je ensemble een middag met Anna en haar team werken aan repertoire naar keuze? Meld je dan nu aan! We vragen naar de bezetting, ensemble-leden en het repertoire waaraan je wilt werken, en of je iets over je ensemble wilt vertellen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Datum: zaterdag 12 mei 2018
Tijd: 12:00 tot 14:00 uur masterclasses. Slotpresentatie voor vrienden en familie vanaf 14:30u.
Locatie: Akoesticum (route)
Bijdrage (on)kosten: € 15,00 pp. (Betaling – uitsluitend pinnen – voorafgaand aan de masterclass).

> aanmelden masterclass amateur-ensemble

Publiek van harte welkom bij slotpresentatie

Akoesticum is als nationaal trainingscentrum voor muziek, theater en dans bij uitstek het podium voor masterclasses en try-outs. Tijdens de feestelijke slotpresentatie voor publiek treden alle ensembles op! Na afloop is het café open en kan met de musici worden nagepraat. Je kunt als publiek ook de masterclasses zelf bijwonen!

Datum: zaterdag 12 mei 2018
Aanvang: 14:30
Toegang:
vrijwillige donatie. De opbrengst gaat naar het Fonds voor Talentontwikkeling van Akoesticum.
Locatie: Akoesticum bevindt zich op loopafstand van station Ede-Wageningen (route)

>> reserveren masterclass/slotpresentatie


Contact

Deze masterclass is onderdeel van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede. Heb je vragen over de masterclass of het bijwonen van de slotpresentatie, neem contact op met:

Pascal Baudet
T +31 (0)318 – 304 349
pascal.baudet@akoesticum.org

mei
26
za
Basiscursus dirigeren @ Studio
mei 26 @ 09:00 – 17:00

Ontdek De Tips, Trucs En Technieken Om Direct Beter En Duidelijker Te Dirigeren!

Je leert de Basistechnieken van het dirigeren. Verschillende onderwerpen komen aan bod en worden voorgedaan. Je oefent ter plekke met docent en dirigent Rogier IJmker en dirigent Lorenzo Papolo. Aan het einde van de dag is  er tijd  voor vragen over repeteren, dirigeren en het sociale aspect van het dirigentschap.

Voor meer informatie over de cursus & deelname, ga naar www. dirigentenacademie.nl

Rogier IJmker

Rogier IJmker

Sinds 2000 ben ik bezig met het dirigeren van koren en ben sindsdien intensief bezig geweest met het optimaliseren van mijn eigen (slag)techniek. Het hoogtepunt hiervan heb ik bereikt door mijn studie Koorleider Lichte Muziek af te ronden in mei 2011 bij Tijs Krammer.

 

Lorenzo Papolo

“In al die jaren heb ik ervaren dat een goede beheersing van de slagtechniek de basis is voor een effectieve repetitie en goede uitvoering.”