Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die de komende weken bij Akoesticum plaatsvinden. Van cursussen, workshops en meerdaagse repetities tot concoursen en festivals. Deze agenda wordt wekelijks bijgewerkt zodat je altijd up-to-date informatie hebt over wat er de komende 4 weken bij Akoesticum plaatsvindt.

Activiteiten organiseren bij Akoesticum

Wil je activiteiten organiseren bij Akoesticum van één of meerdere dagen, neem dan zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We zullen je zeker uitnodigen zodat we je de locatie kunnen laten zien. We kunnen dan meteen ook alle wensen en mogelijkheden bespreken. Je kunt ook direct een boekingsaanvraag doorgeven.  Akoesticum is een ideale trainingsplek om te repeteren met kleine en grote groepen. Zelf richten wij ons vooral op talentontwikkeling en na- en bijscholing, samen met andere organisaties in de cultuursector.

Bijwonen publiekspresentaties

Optreden moet je oefenen. Groepen die bij ons repeteren sluiten hun repetitiedag of weekend soms af met een presentatie voor publiek. In de agenda kun je zien welke publiekspresentaties gepland zijn. Deze presentaties kun je gratis bijwonen, voor een klein bedrag of een vrijwillige donatie aan ons Fonds voor Talentontwikkeling.  
sep
22
vr
Repetitie Nederlands Begeleidingsorkest @ Tuinzaal
sep 22 @ 13:00 – 18:00

Repetitiemiddag van het Nederlands Begeleidingsorkest.

Over het Nederlands Begeleidingsorkest

Het Nederlands Begeleidingsorkest heeft zich volledig toegelegd op het begeleiden van koren en solisten. Het orkest bestaat uit professionele musici en staat onder leiding van Evert Jan Schuur >> meer informatie

sep
25
ma
Demonstration of Higher Value met Guy Wood en Niels Vermeulen
sep 25 hele dag

Demonstration of Higher Value, bijeenkomst Royal HaskoningDHV met muziekworkshops van Guy Wood, docent studies Masterspecialisatie New Audiences and Innovative Practices ( Koninklijk Conservatorium, Den Haag) en Niels Vermeulen, multimediakunstenaar en educator.

 

Guy Wood

Guy Wood has been highly active as a performer, composer and facilitator for over 15 years. Working for numerous bands, studio projects, theatre companies, TV and the advertising industry [..].As a facilitator, Guy tutors on the Leading & Guiding module, as part of the first ever Joint masters in music programme in New Audiences and Innovative Practise. An exciting new programme developed between five host institutions in Europe >> read more

 

 

 

 

 

 

Niels VermeulenNiels Vermeulen is componist, multimediakunstenaar en educator [..] Door een studiebeurs kon Vermeulen zich in 2013 melden bij de Internationale Master New Audiences and Innovative Practices (NAIP) . De NAIP is een samenwerking van Conservatoria (oa. Iceland Academy of the Arts Reykjavik/ Royal College of Music Stockholm / Prins Claus Conservatorium Groningen / Koninklijk Conservatorium Den Haag) en geeft de student de mogelijkheid binnen een uitgebreid netwerk een eigen route uit te stippelen. Door de flexibele opzet, de continue mentoring en internationale context is de NAIP zeer geschikt voor nieuwsgierige lifelong learners. Vermeulen behaalde uiteindelijk Cum Laude zijn Master of Music-titel met een Multimedia Artistic Research Project over serendipiteit (getiteld: The Unexpected System) .

Na zijn master vervolgde Vermeulen zijn baan als educator op het gebied van group dynamics en cross-arts op het Prins Claus Conservatorium , de NAIP Master en de Master Kunsteducatie te Groningen>> lees meer

sep
28
do
Brainstormsessies met workshop dirigent Rohan Poldervaart @ Tuinzaal
sep 28 hele dag

Brainstorm tweedaagse van hoogleraren Universiteit van Utrecht met muzikale workshop van dirigent Rohan Poldervaart.

Over Rohan Poldervaart

Opgeleid als dirigent en begeleidend pianist specialiseerde hij zich na zijn conservatorium opleiding in Utrecht in de lichte koormuziek bij Tijs Krammer. Op dit moment is hij o.a. artistiek leider van Divina Close Harmony en The Amsterdam Vocals. Naast zijn dirigentschap is hij werkzaam als arrangeur en workshopleider voor verschillende organisatie waaronder het UCK, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en de Kathedrale Koorschool.

Op dit moment volgt hij een masterstudie aan ‘The Royal Academy of Aalborg’ in Denemarken. Hij specialiseert zich hiermee in de lichte en ritmische koormuziek. De nadruk ligt op pop/jazz close harmony (a-capella) en de fysieke verbinding aan ritmiek >> meer info

sep
30
za
Bachdag Reünisten Utrechts Studenten Koor en Orkest @ Auditorium
sep 30 hele dag

Onder leiding van dirigent Johan Rooze wordt cantate 125 van Bach ingestudeerd. Aan het einde van de dag zal de cantate uitgevoerd worden voor familie en bekenden.

Over RUSKO

Reünistenvereniging van het Utrechts Studenten Koor en Orkest, organiseert activiteiten voor oud-leden, beheert het officiële archief van het USKO en helpt het USKO met het organiseren van oud-ledenactiviteiten >> meer over RUSKO.

Repetitieweekend Musical Souvenir @ Tuinzaal, studio
sep 30 hele dag

Twee volle dagen repeteren, het samenspel verbeteren, de muzikale kwaliteit verhogen en teambuilding. Dit is de inzet voor een intensief repetitieweekend van het orkest Musical Souvenir. Het orkest (opgericht in 2000) speelt vooral film- en musicalmuziek in een speciale bezetting met strijkers, houtblazers, een complete kopergroep inclusief saxen, een harp en slagwerk.

In het orkest spelen ongeveer 45 amateurmuzikanten. Het orkest geeft concerten in het hele land en staat onder leiding van dirigent Jim Benjamin Roodnat >> meer informatie

Musical Souvenir

okt
1
zo
Repetitieweekend Musical Souvenir @ Tuinzaal, studio
okt 1 @ 09:00 – 17:00

Twee volle dagen repeteren, het samenspel verbeteren, de muzikale kwaliteit verhogen en teambuilding. Dit is de inzet voor een intensief repetitieweekend van het orkest Musical Souvenir. Het orkest (opgericht in 2000) speelt vooral film- en musicalmuziek in een speciale bezetting met strijkers, houtblazers, een complete kopergroep inclusief saxen, een harp en slagwerk.

In het orkest spelen ongeveer 45 amateurmuzikanten. Het orkest geeft concerten in het hele land en staat onder leiding van dirigent Jim Benjamin Roodnat >> meer informatie

Musical Souvenir

okt
7
za
Repetitieweekend harmonieorkest Schiedam @ Tuinzaal
okt 7 hele dag

Repetitieweekend van het harmonieorkest Harpe Davids uit Schiedam onder leiding van dirigent Bram Soentjens. Ter afsluiting van het repetitieweekend geeft het orkest op zondag 8 oktober een kort optreden. Publiek is van harte welkom om dit optreden bij te wonen.

Kom kijken, kom luisteren |zondag 8 oktober

Datum: zondag 8 oktober
Aanvang: 12:15. Verwachte eindtijd 13:00u
Toegang: gratis/vrijwillige bijdrage. In verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen is het raadzaam om tijdig te reserveren.

>> Reserveren harmonieorkest Harpe Davids Schiedam (vanaf 15 september)

Over CMV Harpe Davids Schiedam

Het orkest (opgericht in 1921) bestaat uit 45 musici en staat sinds 2009 onder leiding van dirigent Bram Soentjens. Het orkest treedt op in concertzalen en wijk- of verzorgingscentra en doet regelmatig mee aan concertwedstrijden. Harpe Davids werkt samen met muziekdocenten die muzieklessen verzorgen op de plaatselijke basisschool.

Repetitieweekend NS Harmonieorkest @ Auditorium, tuinzaal, studio's
okt 7 hele dag

Het jaarlijkse intensieve studieweekend van het bedrijfsorkest van de Nederlandse Spoorwegen. Het Harmonieorkest repeteert twee volle dagen bij Akoesticum om zich voor te bereiden op de komende najaarsconcerten.  Het orkest staat onder leiding van dirigent Jaak Notebaert.

ns harmonieorkest

 

Over het NS Harmonieorkest

Ruim 70 amateurmuzikanten met hart voor de spoorsector vormen samen het NS Harmonieorkest. Het orkest bestaat uit houtblazers, koperblazers en een percussiegroep. Op de lessenaar staat van alles, van klassiek tot lichte muziek.