Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die de komende weken bij Akoesticum plaatsvinden. Van cursussen, workshops en meerdaagse repetities tot concoursen en festivals. Deze agenda wordt wekelijks bijgewerkt zodat je altijd up-to-date informatie hebt over wat er de komende 4 weken bij Akoesticum plaatsvindt.

Activiteiten organiseren bij Akoesticum

Wil je activiteiten organiseren bij Akoesticum van één of meerdere dagen, neem dan zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We zullen je zeker uitnodigen zodat we je de locatie kunnen laten zien. We kunnen dan meteen ook alle wensen en mogelijkheden bespreken. Je kunt ook direct een boekingsaanvraag doorgeven.  Akoesticum is een ideale trainingsplek om te repeteren met kleine en grote groepen. Zelf richten wij ons vooral op talentontwikkeling en na- en bijscholing, samen met andere organisaties in de cultuursector.

Bijwonen publiekspresentaties

Optreden moet je oefenen. Groepen die bij ons repeteren sluiten hun repetitiedag of weekend soms af met een presentatie voor publiek. In de agenda kun je zien welke publiekspresentaties gepland zijn. Deze presentaties kun je gratis bijwonen, voor een klein bedrag of een vrijwillige donatie aan ons Fonds voor Talentontwikkeling.  
mei
27
za
Masterclasses Internationaal Kamermuziekfestival @ Auditorium, studio's
mei 27 hele dag

Van 25 tot en met 28 mei 2017 vindt het eerste Internationaal Kamermuziekfestival Ede (IKFE) plaats.  De artistieke leiding van het festival is in handen van de vermaarde pianiste Anna Fedorova. Samen met elf jonge, internationale solisten is zij te horen in verschillende concerten in o.a. de Edesche Concertzaal. De masterclasses voor ensembles, onderdeel van het festivalprogramma, vinden bij Akoesticum plaats.

Masterclasses | zaterdag 27 mei 2017

Op zaterdag 27 mei is het mogelijk om masterclasses bij te wonen als toehoorder. De masterclasses worden gegeven door Anna Fedorova,  pianist Borys Fedorov, cellist Benedict Kloeckner en violiste Eldbjørg Hemsing.

Datum: zaterdag 27 mei 2017
Tijd: van 12:30 uur tot 15:30 uur
Duur masterclass: 55 minuten
Toegang: gratis
Aanmelden: via info@akoesticum.org

Anna Fedorova

Foto: Pianiste Anna Fedorova, artistiek directeur van het eerste Internationaal Kamermuziekfestival Ede

Over het Internationaal Kamermuziekfestival Ede

Het Internationaal Kamermuziekfestival Ede (IKFE) verzorgt toegankelijke klassieke muziek en een hoogwaardig cultureel aanbod voor Ede en de regio. Culturele partners werken in het IKFE samen vanuit de eigen identiteit en met invulling vanuit de eigen organisatie. Voor meer informatie over het festivalprogramma, ga naar kamermuziekfestivalede.nl

> download de festivalflyer

culturele partners

Wouter Swets Memorial Day @ Tuinzaal, studio
mei 27 @ 20:00

Als eerbetoon aan Wouter Swets organiseren zijn vrienden een Wouter Swets Memorial Day. Wouter Swets was één van de eerste Nederlandse musicologen die in de jaren ’50 veldwerk deed in Macedonië en Bulgarije en min of meer de ontdekker werd van de “wereldmuziek”.

“…daar waar vreemde instrumenten, vreemde toonladders en vreemde maatsoorten werden gebruikt”.

Wouter Swets

Wouter Swets Memorial Day Concert | 27 mei 2017

Leden van de (voormalige) ensembles Calgija, Al Farabi, Gia Mas, Taksim, Isalka en Het Levantijns Orkest komen samen om met het publiek de muzikale ontdekkingsreizen van Swets opnieuw te beleven.

Locatie: tuinzaal Akoesticum
Aanvang: 20:00u (verwachte eindtijd 22:00u)
Toegang: €10,- / Aan de zaal: € 15,-.

Contact & reserveren

Voor meer informatie en reserveren, kijk op www.wereldmuziek.nl

jun
10
za
Workshopdag pop/jazz/latin door pianist Colijn Buis @ Tuinzaal, studio
jun 10 hele dag

Workshopdag pop/jazz/latin voor alle niveaus en instrumenten, ook zang! o.l.v jazz musicus Colijn Buis

Een dag muziek maken, improviseren en muzikale inspiratie opdoen via harmonie, melodie en ritme en een concertje ter afsluiting. Bert Damsma (bas) en Hans van der Schaft (drums) zullen vanaf de middag aanwezig zijn en alle musici begeleiden. Bij het optreden ’s avonds zullen saxofonist Lior Kuperberg en trompettist Charli Green als gasten meespelen met het eindconcert.

jun
11
zo
Jonge Strijkers Amsterdam spelen voor publiek! @ Tuinzaal
jun 11 @ 16:00 – 17:00

Als afsluiting van het repetitieweekend zullen de Jonge Strijkers Amsterdam een kort optreden geven onder leiding van dirigent Sven Weyens. Publiek is van harte uitgenodigd om hierbij te zijn.

Kom kijken, kom luisteren | zondag 11 juni, 2017

Datum: zondag, 11 juni
Aanvang: 16:00 uur. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage
Reserveer op tijd!

Programma

Orkest Jonge Strijkers, Amsterdam

Het orkest  speelt in volledige bezetting: Mozart (Eine kleine Nachtmusik, deel 1), Vivaldi: concert voor 2 violen (solisten Pippa Schot en Simone Aronson), Scheepers (Capriccio), Händel (Hornpipe uit Water Music), Brahms (Hongaarse Dans nr.5).

Strijkkwartetten

  • Pippa, Simone, Jalle en Isa spelen: Händel (Fantasia), Corelli (uit Sonate in D, Vivace), Ravel (Pavane), Williams (Theme from Schindlers List)
  • Joosje, Virginia, Anna en Yoo Yin spelen: Bach (Bourree 1 en 2 uit orkestsuite nr. 2), Beethoven (uit strijkkwartet op 18, deel 1), Piazolla (Libertango).

>> reserveren Jonge Strijkers Amsterdam

 

Over Jonge Strijkers en Blazers

Jonge Strijkers en Blazers Amsterdam is een ensemble-academie. Jonge Strijkers Amsterdam bestaat uit strijkers in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar.  Er wordt wekelijks gerepeteerd onder leiding van dirigent Sven Weyens. Jonge Blazers Amsterdam zijn in de leeftijd 12 t/m 22 jaar en worden artistiek begeleid door Nico Schippers, trombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze maken samen muziek en ontwikkelen spelenderwijs hun muzikale talenten >> meer informatie

jun
16
vr
Pianist Jaap Eilander @ Auditorium
jun 16 @ 20:00

Op 16 juni 2017 speelt pianist Jaap Eilander muziek van Scarlatti, Bach, Schubert, Debussy & Chopin. Herman Zondag zal optreden in de rol van explicateur.

>> Bestellen tickets pianist Jaap Eilander | 16 juni 2017

€26,00 per persoon inclusief hapje&drankje. Kinderen >12 jaar gratis.

Datum en tijden

  • Vrijdag 16 juni 2017, Auditorium Akoesticum
  • Vanaf 19:45 inloop (koffie & thee)
  • Aanvang 20:15 uur
  • Pauze ca. 21:00 uur
  • Verwacht einde 22:00 uur

Pianist Jaap Eilander

Over Jaap Eilander

Van 2005 tot 2009 studeerde Jaap Eilander bij Mikhail Markov aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede. Daarna volgde hij nog geruime tijd lessen bij Marietta Petkova en masterclasses bij Mikhail Markov, Katariina Liimatainen, Ralph van Raat en Fred Oldenburg.

Jaap Eilander geeft regelmatig concerten, zowel als solist, als begeleider bij koren en zangers. Kamermuziek vormt een belangrijk onderdeel van zijn concertpraktijk. Als pianodocent heeft Jaap Eilander in 2013 een eigen lespraktijk in Deventer >> meer informatie