Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die de komende weken bij Akoesticum plaatsvinden. Van cursussen, workshops en meerdaagse repetities tot concoursen en festivals. Deze agenda wordt wekelijks bijgewerkt zodat je altijd up-to-date informatie hebt over wat er de komende 4 weken bij Akoesticum plaatsvindt.

Activiteiten organiseren bij Akoesticum

Wil je activiteiten organiseren bij Akoesticum van één of meerdere dagen, neem dan zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We zullen je zeker uitnodigen zodat we je de locatie kunnen laten zien. We kunnen dan meteen ook alle wensen en mogelijkheden bespreken. Je kunt ook direct een boekingsaanvraag doorgeven.  Akoesticum is een ideale trainingsplek om te repeteren met kleine en grote groepen. Zelf richten wij ons vooral op talentontwikkeling en na- en bijscholing, samen met andere organisaties in de cultuursector.

Bijwonen publiekspresentaties

Optreden moet je oefenen. Groepen die bij ons repeteren sluiten hun repetitiedag of weekend soms af met een presentatie voor publiek. In de agenda kun je zien welke publiekspresentaties gepland zijn. Deze presentaties kun je gratis bijwonen, voor een klein bedrag of een vrijwillige donatie aan ons Fonds voor Talentontwikkeling.  
okt
24
di
Over angst en dwang door theatergroep De Firma Zorgbehang
okt 24 @ 19:30 – 21:00

Indigo Gelderland (afdeling Preventie) en Theatergroep De Firma Zorgbehang organiseren samen de voorstelling “Control alt delete”. Absurde en realistische scenes wisselen elkaar af en nemen het publiek mee in de wereld van iemand met een dwangstoornis.

De voorstelling is voor iedereen van vijftien jaar en ouder die meer wil weten over angst en dwang. Na de voorstelling is er een interactieve nabespreking. Bezoekers kunnen vragen stellen aan de spelers en ervaringen uitwisselen over het leven met en zonder dwang. Alle bezoekers krijgen een kleine attentie mee.

De Firma Zorgbehang

Scène uit Control, Alt, Delete (foto De Firma Zorgbehang)

Kom Kijken, Kom Luisteren

Datum: dinsdag 24 oktober, 2017
Aanvang: 19:30 uur  (speelduur: 55 minuten)
Toegang €5,- p.p / gratis voor kinderen (15+) en mensen met een minimum inkomen.
Aanmelden via info@indigogelderland.nl of bel 026-3124483

Over Indigo

Indigo helpt mensen met psychische problemen door heel Nederland (Basis GGZ) en behandelt cliënten met gesprekken, cursussen  of online hulp.

Over Firma Zorgbehang

Semi-professionele acteurs die geïnspireerd door eigen ervaringen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), theater maken. De voorstellingen en de gesprekken erna, zorgen voor herkenning, ontlading, verbazing, ontroering, openheid, betrokkenheid en begrip >> naar De Firma Zorgbehang

okt
27
vr
De Harmonie, Valley Voices en soloviolist Femke van Saane @ Auditorium
okt 27 @ 20:00 – 22:00

De Harmonie, soloviolist Femke van Saane en Valley Voices brengen muziek uit bekende films, zoals The Hunger Games, Star Wars en Schindler’s List. Voor meer informatie en kaarten, ga naar www.deharmonie.org

Over De Harmonie

Het Harmonieorkest bestaat uit ruim 60 muzikanten. Er wordt een breed, eigentijds repertoire gespeeld; van licht klassiek tot bewerkingen van moderne pop-songs en filmmuziek. Het Harmonieorkest repeteert wekelijks onder leiding van Wolbert Baars.

De Harmonie Ede

 

nov
12
zo
Repetitieweekend Almeers Jeugd Symfonie Orkest @ Auditorium
nov 12 hele dag

Repetitieweekend Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO), een orkest voor jongeren vanaf 14 jaar. Het orkest heeft een breed repertoire, van klassiek tot hedendaagse filmmuziek. Daardoor bereikt het orkest een breed publiek.

ajso

Almeers Jeugd Symfonie Orkest

Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO), het toporkest van Stichting AJSO. Hoofdmotto van het orkest is met enthousiasme, veel plezier en expressie musiceren. Het AJSO heeft een hoog niveau bereikt waardoor het ook voor (aankomende) conservatoriumstudenten aantrekkelijk is om deel uit te maken van het orkest >> meer informatie

nov
19
zo
Workshop Finding your own sound as a singer
nov 19 @ 09:00 – 17:00

Praktijkgerichte workshop Finding Your Own Sound As a Singer met Lucy Woodward en Edgar van Asselt. Twee songs uit het repertoire van Lucy Woodward staan centraal en worden aangeboden als workshopmateriaal.

Als je als zanger(es) de ambitie hebt om op een authentieke manier je vak uit te oefenen, kom je er al snel achter dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Want het is niet alleen een uitdaging om je eigen ideeën te ontwikkelen (songwriting, repertoirekeuze, bewerken), het is misschien nog wel uitdagender hoe je jouw ideeën overbrengt naar je mede-muzikanten en begeleider(s). Zaken waar je tegenaan kunt lopen zijn: in welke toonsoort/register zing je een stuk, hoe interpreteer je het, hoe geef je er je eigen draai aan, hoe geef je aan je begeleider aan wat je wilt, hoe leid je een repetitie, hoe selecteer je repertoire >> meer informatie & aanmelden workshop

Kom kijken, kom luisteren | zondag 19 november

Als afsluiting van de workshop geven de deelnemers van de workshop samen Lucy Woodward en Edgar van Asselt een optreden.
Publiek is van harte welkom om hierbij te zijn.

Aanvang: 15:00 uur. Verwachte eindtijd 15:30 uur met daarna een informeel samenzijn in de bar!
Toegang gratis. Reserveer op tijd!

>> reserveren afsluitend optreden Finding your own sound as a singer

 

 

nov
24
vr
Uitreiking Cultuurprijs Ede @ Auditorium
nov 24 @ 09:00 – 17:00

De gemeente Ede reikt iedere drie jaar de cultuurprijs uit. De cultuurprijs is behalve erkenning van talent ook een prijs voor personen of instellingen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet op cultureel gebied. Een jury geeft advies over de welke kandidaat de prijs moet winnen. Dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats in ons Auditorium.

De cultuurprijs bestaat uit een bedrag van € 5.000, een oorkonde en een werk van kunstenares Anneke Schat.

  • Wil je kandidaten nomineren voor de Edese Cultuurprijs 2017 en de Juryprijs? Geef het voor 29 september door via www.ede.nl/cultuurprijs

Akoesticum

 

dec
1
vr
Uitreiking Gelderse Bokaal Prins Bernhard Cultuurfonds @ Auditorium
dec 1 hele dag

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft drie personen uit de muziekwereld genomineerd voor de Gelderse Bokaal.

  • Joop van Hierden van Harmonie Orkest Brummen,
  • Karin Rheiter van Harmonie Tarcisius uit Nijmegen en
  • Jules Verschure van dweilorkest ‘Spul(t) uit Zutphen.

De naam van de winnaar wordt bekend gemaakt door de jury van de Gelderse Bokaal 2017: Arend Nijhuis van Cultuurmij Oost, Dick Chargois en Koen van der Mark, bestuursleden van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Gelderland, en ambtelijk secretaris Wendelien Kuit. Uit een lijst van 16 voordrachten uit ‘het veld’ hebben zij de drie genomineerden geselecteerd.

 

dec
21
do
Feest op de Kazerne – Gospel Night @ Auditorium
dec 21 @ 18:30 – 21:45

Feest op de Kazerne – Gospel Night | donderdagavond 21 december 2017

Samen met live band en solisten staat gospelkoor G-Roots garant voor een hoogwaardige avond swingende gospel. Van oude negrospirituals tot moderne Black Gospel. Het belooft een heuse belevenis te worden. Muziek van licht en hoop in de donkere decembermaand. Met bekende songs als ‘Amazing Grace’ en ‘He’s Got The Whole World’ maar ook minder bekende Afrikaanse en Surinaamse spirituals.

Artiesten Gospelkoor G-Roots: Jennefer Zichem, Hanna de Palm, Rowena Oemar, Suus Gysbertha, Nancy Zeefuik, Iris de Jong, Tarif Heljanan, Culmore Bell, Duarte Smith, Elisha Amonoo-Neizer, Elroy Berkleef, Ronda Rensch, Danielle Chinajoe Maclean, Melissa Grens, Hanna Lieman. Band: Sion Senior, Drums, Elvis Ediagbonya, Piano, Daniel van der Molen, Bas

& Soul Food streekbarbecue

Kom vooraf bij ons eten! Met de (h)eerlijke producten van lokale boeren die zich hebben verenigd in coöperatie Boerenhart, stelt onze chef Fabian Eestermans de lekkerste Soul Food gerechten samen. De barbecue is in onze Tuin, maar eten kan natuurlijk ook binnen. Drankjes zijn inbegrepen. Met allergieën en diëten wordt rekening gehouden.

Tijden & tickets
Donderdagavond 21 december, 2017

  • 18:30u Soul Food streekbarbecue
  • 20:15u Gospel Night
  • 21:45u Einde (verwacht). Na afloop is de bar open.

>> Bestel hier je tickets voor Feest op de Kazerne – Gospel Night

Er zijn max. 200 plaatsen beschikbaar
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Erven.


Over Feest op de Kazerne

Het hele jaar door ontvangen wij gasten en bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor meerdaagse repetities maar ook voor masterclasses, try-outs, audities, werkbijeenkomsten of inspiratie sessies.

Een paar keer per jaar nemen wij zelf de vloer en organiseren wij een eigen Feest op de Kazerne. Een avondvullend cultureel podiumkunst programma in combinatie met een bijzondere maaltijd van onze eigen kok.

Feest op de Kazerne organiseren we al vanaf onze officiële opening in 2015. Artiesten die aan voorgaande edities hebben meegewerkt zijn: de strijkersformatie Fuse en accordeonist Vasile Nedea, meesterverteller en stand up historian Diederik van Vleuten, JeugdOrkest Nederland, Kamerkoor NEXT en schrijver en oud-politicus Jan Terlouw, Camerata RCO en pianist Thomas Beijer.