Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die de komende weken bij Akoesticum plaatsvinden. Van cursussen, workshops en meerdaagse repetities tot concoursen en festivals. Deze agenda wordt wekelijks bijgewerkt zodat je altijd up-to-date informatie hebt over wat er de komende 4 weken bij Akoesticum plaatsvindt.

Activiteiten organiseren bij Akoesticum

Wil je activiteiten organiseren bij Akoesticum van één of meerdere dagen, neem dan zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We zullen je zeker uitnodigen zodat we je de locatie kunnen laten zien. We kunnen dan meteen ook alle wensen en mogelijkheden bespreken. Je kunt ook direct een boekingsaanvraag doorgeven.  Akoesticum is een ideale trainingsplek om te repeteren met kleine en grote groepen. Zelf richten wij ons vooral op talentontwikkeling en na- en bijscholing, samen met andere organisaties in de cultuursector.

Bijwonen publiekspresentaties

Optreden moet je oefenen. Groepen die bij ons repeteren sluiten hun repetitiedag of weekend soms af met een presentatie voor publiek. In de agenda kun je zien welke publiekspresentaties gepland zijn. Deze presentaties kun je gratis bijwonen, voor een klein bedrag of een vrijwillige donatie aan ons Fonds voor Talentontwikkeling.  
mei
31
do
JAZZ NIGHT Jugendjazzorchester NRW @ Tuinzaal
mei 31 hele dag

JJO NRW 01 (Foto Kurt Rade)

JAZZ NIGHT met het JugendJazzOrchester NRW | donderdag 31 mei 2018

Van 31 mei tot en met 2 juni repeteert het JugendJazzOrchester NRW (JJO NRW) bij Akoesticum. Het orkest bereidt zich voor op de International Big Band Competition die in Hoofddorp plaatsvindt. Het JJO NRW maakt vooral naam met de bijzondere en innovatie concerten, die over de hele wereld gegeven zijn.

Op donderdag 31 mei geeft het orkest een optreden voor publiek. Speciale gasten tijdens deze avond zijn zanger, acteur Edwin Rutten en Konrad Koselleck, een van de toparrangeurs in Nederland. Het JugendJazzOrchester staat onder leiding van de dirigenten Gabriel Perez en Stefan Pfeifer-Galilea.

Kom vooraf bij ons eten?!

Onze kok maakt heerlijke kersverse houtoven pizza’s in verschillende smaken. Mocht je een allergie of dieet hebben, geef dat aan bij je reservering. Kosten pizza en drankje 12,50. Betalen kan op de dag zelf. Hou er rekening mee dat je alleen bij ons kunt pinnen!

> reserveren JAZZNIGHT

programma

  • Vanaf 18:30 deuren open voor jazzy maaltijd vooraf
  • 20:00 optreden JugendJazzOrchester NRW en Edwin Rutten | The Young Persons Guide to the Big Band
  • 21:30 einde (verwacht) en bar open

The Young Persons Guide to the Big Band

Samen met het JugendJazzOrchester NRW laten Edwin Rutten en Konrad Koselleck horen hoe een Big Band in elkaar zit

Geïnspireerd op Benjamin Britten’s Young Person’s Guide to the Orchestra wilde Edwin Rutten al lang eens uitleggen hoe een big band in elkaar zit. Arrangeur, componist en bandleider Konrad Koselleck bleek de uitgesproken man voor de jazzversie. Hij ging aan de slag op hetzelfde thema van Henry Purcell en goot dit in jazzvorm. Konrad: “Een gave uitdaging voor mij om al mijn arrangeer- en componeer-kunsten in dienst te stellen om het basismateriaal van Purcell te laten klinken als Ellington, Glenn Miller, Thad Jones en andere helden van de Big Band-muziek.”

Verder staan op het programma uitdagende en swingende muziek voor de bijdrage van het JazzOrchester aan de Internationale Big Band Competitie in Hoofddorp. De met jong talent volgepropte band sleepte aldaar maar ook elders al diverse prijzen in de wacht.

Fotograaf Frans van den Berg (mei 2014)

Edwin Rutten. Fotograaf Frans van den Berg (mei 2014)

Zanger, acteur Edwin Rutten is elke zondag bij MAX te horen met Jazz in the Evening op NPO Soul & Jazz. Verder maakt hij met eigen versies en vertellingen klassieke muziek toegankelijk voor kinderen en andere volwassenen >> lees meer

jun
2
za
Dubbeloctet voor blokfluit met Bert Honig
jun 2 hele dag

Huismuziek organiseert een dag voor dubbel blokfluitoctet met Bert Honig. Voor meer informatie & deelname, ga naar huismuziek.nl

Bert Honig

(Fotograaf Wilbert van Woensel)

 

jun
6
wo
Dag van Gelderland
jun 6 hele dag

Congres is gericht op het Gelderse bedrijfsleven, ondernemers, het onderwijs, landbouworganisaties, bewonersinitiatieven, de woningsector, milieuorganisaties, ngo’s, zorg-, welzijns- en sportinstellingen, vervoersbedrijven, kunst- en cultuurinstellingen en bestuurders van provincie, gemeenten en regio’s en ambtenaren van overheden.

Programma

13:00 uur Start excursieprogramma
14:30 uur Ontvangst
15:30 uur Start programma
19:45 uur Aansluitend walking dinner

meer informatie en aanmelden

Kazernes vol muziek, dans en theater tijdens de dag van Gelderland

Met de Frans-nederlandse gypsy jazzband Pierre et les Optimistes | studio TESSY|en columnist, dichter, schrijver en muzikant Nico Dijkshoorn!

Pierre et les Optimistes