JAZZ NIGHT met het Jugendjazzorchester NRW

JJO NRW 01 (Foto Kurt Rade)

JAZZ NIGHT met het JugendJazzOrchester NRW | donderdag 31 mei 2018

Van 31 mei tot en met 2 juni repeteert het JugendJazzOrchester NRW (JJO NRW) bij Akoesticum. Het orkest bereidt zich voor op de International Big Band Competition die in Hoofddorp plaatsvindt. Het JJO NRW maakt vooral naam met de bijzondere en innovatie concerten, die over de hele wereld gegeven zijn.

Op donderdag 31 mei geeft het orkest een optreden voor publiek. Speciale gasten tijdens deze avond zijn zanger, acteur Edwin Rutten en Konrad Koselleck, een van de toparrangeurs in Nederland. Het JugendJazzOrchester staat onder leiding van de dirigenten Gabriel Perez en Stefan Pfeifer-Galilea.

Kom vooraf bij ons eten?!

Het menu is nog even een verrassing! Wel goed te weten dat onze kok Fabian voor iedereen kookt, dus mocht je een allergie of dieet hebben, laat het ons alvast weten. Richtprijs maximaal 15 euro pp., inclusief drankje. Betalen – uitsluitend pinbetalingen – kan op de dag zelf.

> reserveren JAZZNIGHT

programma

  • Vanaf 18:30 deuren open voor jazzy maaltijd vooraf
  • 20:00 optreden JugendJazzOrchester NRW en Edwin Rutten | The Young Persons Guide to the Big Band 
  • 21:30 einde (verwacht) en bar open

The Young Persons Guide to the Big Band

Samen met het JugendJazzOrchester NRW laten Edwin Rutten en Konrad Koselleck horen hoe een Big Band in elkaar zit

Geïnspireerd op Benjamin Britten’s Young Person’s Guide to the Orchestra wilde Edwin Rutten al lang eens uitleggen hoe een big band in elkaar zit. Arrangeur, componist en bandleider Konrad Koselleck bleek de uitgesproken man voor de jazzversie. Hij ging aan de slag op hetzelfde thema van Henry Purcell en goot dit in jazzvorm. Konrad: “Een gave uitdaging voor mij om al mijn arrangeer- en componeer-kunsten in dienst te stellen om het basismateriaal van Purcell te laten klinken als Ellington, Glenn Miller, Thad Jones en andere helden van de Big Band-muziek.”

Verder staan op het programma uitdagende en swingende muziek voor de bijdrage van het JazzOrchester aan de Internationale Big Band Competitie in Hoofddorp. De met jong talent volgepropte band sleepte aldaar maar ook elders al diverse prijzen in de wacht.

Fotograaf Frans van den Berg (mei 2014)

Edwin Rutten. Fotograaf Frans van den Berg (mei 2014)

Zanger, acteur Edwin Rutten is elke zondag bij MAX te horen met Jazz in the Evening op NPO Soul & Jazz. Verder maakt hij met eigen versies en vertellingen klassieke muziek toegankelijk voor kinderen en andere volwassenen >> lees meer