fbpx

Aandelen in cultuur

Het is vaste prik voor organisaties en bedrijven die bij ons een bijeenkomst of een training organiseren: het cultuuraandeel. Een workshop of een kort optreden als inspirerend onderdeel van het programma. Voor een goede klik is maatwerk essentieel. Uitgangspunt hierbij is altijd dat het cultuuraandeel aansluit bij het programma en meerwaarde biedt. Wie kiest voor Akoesticum als locatie, kiest voor een bijzondere cultuurplek.

Naomi Mul
Naomi Mul, onze matchmaker voor het cultuuraandeel

“Akoesticum werkt samen met heel veel mooie culturele initiatieven die we met het cultuuraandeel ook een podium bieden. Aan mij de eer om de match te maken tussen bedrijven en artiesten. Hoewel een goede match niet altijd voor de hand ligt, lukt het altijd om die te te vinden. Soms door inhoudelijk aan te vullen, soms door even kort de neuzen een andere kant op te krijgen, maar altijd door de verbindende kracht van cultuur.

Ik licht er graag een paar toe.

Collaborative music making

Het is een creatieve werkvorm die wordt gedoceerd aan de Londense Guildhall School of Music & Drama: collaborative music making. Onder begeleiding van een gespecialiseerde workshopleider maak je als groep gezamenlijk een nieuwe compositie. Geen enkele muzikale voorkennis is nodig. Soms worden hiervoor instrumenten ingezet die in Akoesticum voor handen zijn, andere keren wordt alleen de stem gebruikt. De workshops gaan over speelsheid, communicatie, experimenteren, luisteren, en worden daarom vaak toegevoegd aan leiderschapstrainingen en teambuildingsessie’s. Een aantal trainers in Nederland heeft zich in deze werkvorm gespecialiseerd. Wij werken veel samen met Hanne van de Vrie, Geerte de Koe, en Maite van der Marel en Lucas Dols die met Sounds of Change bijzonder en belangrijk werk doen in conflictgebieden.

Podium aan jong talent

Thomas-Prechal
Cellist Thomas Prechal

Als trainingscentrum bieden we jong talent graag een podium. We nodigen regelmatig studenten van Nederlandse conservatoria uit om een concert te verzorgen. Ook werken we veel samen met de Academie Muzikaal Talent, dat komend weekend haar 15-jarig jubileum viert. De academie biedt jonge klassieke musici tot 19 jaar een hoogwaardige vooropleiding om ze klaar te stomen voor het conservatorium. Het is een verrassende manier om de bijeenkomsten te verrijken en even wat lucht te geven.

Culturele column

Nieuw zijn de culturele columns, geïnspireerd op de korte concerten die pianist Bert van den Brink al vele malen in Akoesticum heeft verzorgd voor bedrijven en zorg- en overheidsinstellingen. Bert is een meesterlijke improvisator, en associeert er ook in taal op los. In 15 minuten speelt, praat en grapt hij vrijuit, altijd met het thema van die dag in het achterhoofd. Een ideale manier om een lange trainingsdag te beginnen of eindigen. Het idee van de column komt ook terug in theatervorm met korte scènes op maat door  theatermaakster Tess.

Cultuuraandeel voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over het cultuuraandeel van Akoesticum, neem gerust contact met mij op.
– 
Naomi Mul, matchmaker cultuuraandeel