fbpx

Vier samen met ons de 7e verjaardag van Akoesticum!

In januari bestaat Akoesticum 7 jaar en dat willen we samen met u vieren en u bedanken voor alle steun en enthousiasme de afgelopen jaren.

Zaterdag 22 januari 2022 heffen we graag met u het glas tijdens een feestelijke borrel. Aansluitend kunt u een concert bijwonen van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw ‘de meest swingende bigband van Europa’, volgens het Algemeen Dagblad. Een avond om niet te missen! Voorafgaand in de middag is er voor geïnteresseerden een inhoudelijk programma op het gebied van de vernieuwing van de muziekeducatie met Studio Monchy en activiteiten rond de wereld van Big Bands met de Stichting Big Bands Forever.

Wij hopen u te mogen ontvangen op 22 januari en zouden het fantastisch vinden samen te toasten op de komende jaren. U kunt zich (gratis) aanmelden voor de verschillende onderdelen al of niet in combinatie via onderstaande links. Hopelijk tot dan!

Programma verjaardag

Schrijf je in

Inhoud middagprogramma

Bigbands Forever Dag
 • 13:30-14:00 ontvangst met koffie & thee
 • 14:00 -18.00 diverse workshops
  • Rob Horsting (Jazzorkest van het Concertgebouw)
  • Hans Mantel (Geschiedenis van de Bigband)
  • T.S. Galloway (over zijn tijd met Count Basie en Duke Ellington)
  • Charli Green (Tips & Trics “Blow vs Flow”)
  • BUMA/STEMRA (informatie over auteursrecht) (bigbandcomponisten en arrangeurs en gebruikers)
Studio Monchy door Maite van de Marel
 • 16.00 – 18.00 Lezing over Studio Monchy voor iedereen die geïnteresseerd is in muziekeducatie
  Muziekeducatie is meer dan ooit een creatief werkveld en bijna iedere professional heeft een gevarieerde beroepspraktijk: binnen en buiten het onderwijs, met verschillende doelgroepen. Studio Monchy brengt sinds november tien pioniers in dit werkveld samen, om in een intensief traject samen te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en aan sociaal-maatschappelijke vraagstukken en oplossingen.Maite van der Marel en Jeffrey Noordijk geven een kijkje in de keuken en prikkelen graag (inter)actief uw perspectief.
  We starten met een artistieke beleving onder leiding van een van de pilot deelnemers van Studio Monchy: Sophie Jurrjens. Let op: neem uw koptelefoon/oortjes + opgeladen telefoon mee! Hierna volgt een gesprek waarin we het effect van deze beleving bespiegelen en waarin Sophie graag een van haar onderzoeksvragen met u samen onderzoekt.

  In het tweede gedeelte willen Maite van der Marel en Jeffrey Noordijk de collectieve creatieve kracht aanspreken om een vernieuwd toekomstperspectief te prikkelen, gekoppeld aan thema’s die volgens Studio Monchy op dit moment relevant zijn.