fbpx

Gijs Scholten van Aschat

“Workshops, bijscholing, repetitie en experiment, Papendal voor de kunst. Het feit dat het tevens een hotel is, heeft veel voordelen. Zo kun je in een korte tijd relatief veel doen omdat je niet steeds terug naar huis hoeft. Ook vergroot dit de focus op waar je mee bezig bent. Tegelijkertijd kan de plek een ontmoetingsplaats zijn voor kunstenaars en artiesten uit verschillende disciplines. En er kan van klein tot groot gewerkt worden. Twee acteurs en een regisseur in een ruimte en daarnaast een groot orkest met koor.

Try again. Fail again. Fail better. Ik weet niet meer wie dit ooit zei. Beckett misschien? Als je denkt dat je iets kunt, dat je het helemaal beheerst, dat je uitgeleerd bent dan is de kans groot dat je op een dood punt in je carrière bent beland. Je bent nooit uitgeleerd. Het ‘zoeken naar’ is de weg. Het resultaat uiteindelijk het minst interessant.

Ik hoop dat Akoesticum zo’n plek wordt waar musici, dansers en acteurs kunnen werken aan hun vak, in een beschermde omgeving naar binnen gericht met als doel om zich te verdiepen. Daarom steun ik Akoesticum van harte.”

>> Terug naar overzicht ambassadeurs