fbpx

Woest & Bijster – Homo Naturalis

Sinds 2016 zet Woest&Bijster zich in om het prachtige landschap van de Zuid-Veluwe onder de aandacht te brengen door site-specifieke kunstwerken en locatietheater. In 2016 vond de eerste editie van dit bijzondere festival plaats met meer dan 10.000 enthousiaste bezoekers, in 2018 een eveneens goedbezochte tweede editie en dit jaar zal de derde editie van Woest&Bijster plaatsvinden! 

Homo Naturalis

Dit jaar komt Woest & Bijster met Homo Naturalis! Homo Naturalis is een project waarin componist Erik Woltmeijer, klankkunstenaar Remco de Kluizenaar en documentairemaker Barend Hazeleger op zoek gaan naar hun relatie met de natuur in coronatijd. Uit hun onderzoek komen 10 korte kunstfilms met speciaal daarvoor gecomponeerde muziek. Zaterdag 12 december zullen de filmbeelden gepresenteerd worden met live muziek bij Akoesticum!

Woest & Bijster – Homo Naturalis
Datum:
Zaterdag 12 december
Tijd: Voorstelling 1 – 18.30 uur | Voorstelling 2 – 20.00 uur | Voorstelling 3 – 21.30 uur
Duur: 45 minuten
Kosten: €10 p.p.

Koop ticket(s)

Over de makers:

Barend Hazeleger is een Edese filmmaker die documentaires maakt over landbouw, landschap, natuur, kunst en wetenschap. Zijn laatste documentaire is ‘Eten van eigen hof’ over mensen (herenboeren) die weer zelf de regie over hun voedselproductie willen voeren. Componist Erik Woltmeijer en klankkunstenaar Remco de Kluizenaar maakten daarvoor de muziek. Zij zijn internationaal bekend van theater- en kunstspektakels met de groep Waterlanders uit Wageningen en in september lieten zij beiden een soloproject in de regio zien, de muziekvoorstelling “Oorsprong” bij de gelijknamige beek in Oosterbeek en “Friend or Foe” in de Stingerbol in Ede.