fbpx

Wereldlokaal Ede | Tatavla

Sinds september 2021 is Akoesticum gestart met een serie wereldmuziek, “Wereldlokaal, lokale muziek uit de hele wereld”. Elke maand wordt er een concert uit telkens een andere windrichting gepresenteerd , zoals Afrika, Azië, de Arabische wereld, Balkan, Zuid-Amerika etc. Op 30 september kun je genieten van Griekse muziek uit Klein-Azië tijdens Tatavla!

Wereldlokaal | Tatavla

Tatavla was tot 1955 een volledig Griekse wijk van Istanbul. Het kreeg de bijnaam Klein Athene vanwege zijn Griekse karakter. Met hulp van de grote Griekse solist op accordeon Dimos Vougioukas, onderzocht Tcha Limberger de wonderen van de Griekse muziek uit Constantinopel (Istanbul) en Smyrna (Izmir, Klein-Azië) aan het begin van de 20e eeuw. De intrigerende ritmes zeybek, karsilama, chasapiko en kalamatiano, met het originele gebruik van kwarttonen, verklaren Tcha’s verliefdheid op deze muziek volledig.

Ze worden bijgestaan door Benjamin Clement op gitaar, een Belgische muzikant die zeer actief is op de achtergrond van grote spelers als Nedyalko Nedyalkov, Roby Lakatos, Kyriakos Gouventas en Marcel Ramba. Hij heeft de grootste en meest nauwkeurige kennis van de ritmes en harmonieën uit bijna elk land in Midden- en Oost-Europa.

Tcha Limberger (Brugge, 1977) is een Belgische zigeunermuzikant die vooral bekend is als gitarist, violist en zanger. Hij is de kleinzoon van Piotto Limberger, de orkestleider van de legendarische jazz manouche-band De Piotto’s. Hij is een virtuoos musicus, gespecialiseerd in zigeunermuziek van Sinti en Roma, Hongaarse en Griekse volksmuziek

Wereldlokaal | Tatavla
Datum:
Donderdag 30 september 2021
Tijd: 20.30 uur
Duur: 75 minuten
Prijs: € 17,50

Koop ticket(s)

Let op: Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs bij alle evenementen verplicht. Dat betekent dat bezoekers vanaf 13 jaar bij de kaartcontrole in bezit moeten zijn van een vaccinatiebewijs, negatief testresultaat via Testen voor Toegang of bewijs dat u corona heeft gehad. Dit mag digitaal of geprint.