fbpx

Wereldlokaal Ede | La Rosa Ensemble

Sinds september 2021 is Akoesticum gestart met een serie wereldmuziek, “Wereldlokaal, lokale muziek uit de hele wereld”. Elke maand wordt er een concert uit telkens een andere windrichting gepresenteerd , zoals Afrika, Azië, de Arabische wereld, Balkan, Zuid-Amerika etc. Op 20 januari kun je genieten van sefardisch-joodse muziek tijdens het concert A Mediterranean Journey met La Rosa Ensemble!

Wereldlokaal | La Rosa Ensemble

De Sefardische cultuur is ontstaan gedurende de Middeleeuwen in Spanje en Portugal. De verdrijving van de Joden van het Iberisch Schiereiland (Sefarad) in de 15e eeuw leidde tot een zwervend bestaan door tal van landen rond de Middellandse Zee, het Nabije Oosten en zelfs delen van Noord-West Europa (denk aan de Portugese joden in Amsterdam). In de Sefardische muziek (met als voertaal het Ladino) is de invloed te horen van vele culturen in dit gebied.

“A Mediterranean Journey” is een concert dat grotendeels bestaat uit Sefardische werken in een eigentijdse uitvoering. De heldere stem van Anass Habib laat niet alleen de joodse, maar ook de vroeg-christelijke en Arabische zangtechnieken horen, die met de Sefardische muziek zijn verweven. Het gitaarspel van Göksel Yilmaz zorgt voor een heldere, krachtige en traditionele uitvoering van de liederen. Het subtiele en gevoelige accordeonspel van Benoît Rey vormt een weldadige bedding voor de zang van Anass Habib

Wereldlokaal | La Rosa Ensemble
Datum:
Donderdag 20 januari 2022
Tijd: 20.00 uur
Duur: 75 minuten
Prijs: € 17,50

Koop ticket(s)

Let op: Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs bij alle evenementen verplicht. Dat betekent dat bezoekers vanaf 13 jaar bij de kaartcontrole in bezit moeten zijn van een vaccinatiebewijs, negatief testresultaat via Testen voor Toegang of bewijs dat u corona heeft gehad. Dit mag digitaal of geprint.