fbpx

Wenen voor koor en strijkers – Huismuziek

Huismuziek Wenen

Wenen: het hart van de klassieke muziek!

Dit weekend biedt een programma voor koor a capella, strijkorkest en de combinatie van beide, met muziek van vier toppers: Haydn, Mozart, Beethoven en Schubert.
Wij houden van een echt doe-weekend, waarbij het musiceren voorop staat. We gaan voor ‘zo goed mogelijk’ en niet voor ‘zo veel mogelijk’. Wat kunnen we leren van elkaar? Strijkers van zangers en vice versa. Plezier in het werkproces vinden we het allerbelangrijkste. We hebben daarom gezocht naar interessant doch haalbaar repertoire van deze grootse componisten. Onder leiding van Kees Hilhorst werken de strijkers aan het derde deel van het Strijkkwartet in F-groot, opus 77, no.2 van Haydn. Het koor gaat zich met Marjolein Berkvens bezighouden met a capella muziek van Schubert: het ‘Chor der Engel’ uit Goethes Faust en het Salve Regina (D.386). Daarnaast komt wellicht nog een werk van Mozart aan bod.

Gezamenlijk zullen we werken aan het Elegischer Gesang, opus 118, voor koor en strijkers, van Beethoven. Op zaterdagavond is er een lezing en gelegenheid tot ‘vrij spel’. We besluiten het weekend met een uitvoering van de werken, waarbij publiek van harte welkom is! Voorbereiding noodzakelijk.

Locatie: Akoesticum
Datum: Zaterdag 15 t/m zondag 16 februari 2020
Kosten: Derden: € 285,00 / Leden: € 265,00 / T/m 30 jaar: € 132,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension.

Uiterste inschrijfdatum: 15 december 2019

Meld je aan

Huismuziek

huismuziek

Huismuziek, vereniging voor samenspel en instrumentenbouw, is opgericht in 1951 met als doel zoveel mogelijk mensen te laten samenspelen en zingen. Jaarlijks organiseert Huismuziek muziekcursussen voor amateurmusici en muziekinstrumentenbouwcursussen in heel Nederland, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Voor meer informatie, kijk op: www.huismuziek.nl