fbpx

Feest op de Kazerne: The Concert to End All Wars

Een muzikale, theatrale reis door de Eerste Wereldoorlog met:
– Konrad Koselleck Big Band
– Ellen ten Damme
– Vincent Bijlo
– Tienerkoor Koorschool Midden-Gelderland

The Concert to End All Wars | 20 december 2018

In de serie Feest op de Kazerne, presenteert de Konrad Koselleck Big Band op donderdag 20 december het muzikale programma The Concert to End All Wars.

Tickets

Het is niet meer mogelijk om online tickets te reserveren. Bel  0318 304 349 om te informeren of er nog kaarten beschikbaar zijn.


Pleidooi

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Grote Oorlog ten einde kwam. Konrad Koselleck en zijn Big Band van 17 topmusici en de solisten Ellen ten Damme en Vincent Bijlo spelen en zingen over strijd en het verlangen naar vrede.

Het repertoire loopt uiteen van bijzondere tango’s tot een Balkan Beat-bewerking van Debussy’s anti-oorlog hymne, uitgevoerd samen met het talentvolle Tienerkoor uit Ede onder leiding van Albert Wissink. De Konrad Koselleck Big Band wil met deze voorstelling niet alleen de Eerste Wereldoorlog herdenken; het is ook een pleidooi tegen alle oorlogen, nationalisme, populisme en uitsluiting.

Historische introductie en maaltijd


Over WO1 en de kazernes van Ede (teaser 0.56 sec)

Voorafgaand aan het concert, begint om 17:30 een historische introductie van Ed van Seters van het Platform Militaire Historie Ede. Hij vertelt over de Grote Oorlog en het leven op en rond de kazernes van Ede. Aansluitend serveert chef-kok Fabian met zijn team vanaf 18:30 een Winterbarbecue bereidt met duurzame producten uit de streek.

Programma

  • 17:30 Historische introductie
   Voorafgaand aan dit concert verzorgt het Platform Militaire Historie Ede een introductie over Ede en de kazernes ten tijde van de Grote Oorlog.
   – Toegang: € 2,50
  • 18:30 Winter BBQ
   In onze Binnentuin verzorgt chef Fabian Eestermans met zijn team voorafgaand aan de concertvoorstelling een Winterbarbecue, een heerlijke maaltijd gemaakt met producten van de coöperatie Boerenhart.
   – Maaltijd € 18,50 p.p
  • 20:30 The Concert to End All Wars
   Toegang € 22,50 p.p

Stichting Akoesticum organiseert een paar keer per jaar een Feest op de Kazerne, een avondvullend podiumkunstprogramma in combinatie met een streekmaaltijd van onze eigen kok. De serie Feest op de Kazerne is mogelijk dankzij giften van supporters en andere donateurs.
Deze editie van Feest op de Kazerne is mogelijk gemaakt door hoofddonateur De Erven, met bijdragen van Cultuurfonds Ede en Gemeente Ede.