fbpx

Strijktechniek voor (alt)violisten en cellisten – Huismuziek

huismuziekcursus

Cursus “Strijktechniek voor (alt)violisten en cellisten”

Leer aan de hand van simpele maar effectieve oefeningen van docenten Willemijn Knödler en Hebe de Champeaux een betere en meer ontspannen strijktechniek. Denk hierbij aan oefeningen voor snaarwisselingen, het leren verdelen van de stok (sparen of juist snel bewegen) en verschillende articulatietechnieken.

Over de cursus

(Alt-)violisten werken o.a. met oefeningen uit het boek Étude du mécanisme de l’archet van G. Catherine. Cellisten werken met diverse oefeningen. Alle oefeningen zijn gericht op ontspanning en zijn zowel interessant voor de beginnende als voor de gevorderde strijker. Ze kunnen direct uitgeprobeerd worden in makkelijke ensemblestukken.

Het zijn oefeningen die aan alle niveaus iets kunnen bieden om het samen- en solospel te verrijken. De docente zal ook je strijktechniek analyseren om zo de juiste houding voor jou te vinden met als resultaat verbetering van klank. De cursus wordt in twee verschillende weekenden gegeven zodat cursisten tijd hebben voor zelfstudie en ontwikkeling.

Locatie: Akoesticum
Data&tijd: zaterdag 21 september & 5 oktober 2019, 13:00 – 17:00 uur
Kosten: Derden: € 150,00 / Leden: € 130,00 / T/m 30 jaar: € 65,00

Uiterste inschrijfdatum: 2 september 2019

Meld je aan

Huismuziek

huismuziek

Huismuziek, vereniging voor samenspel en instrumentenbouw, is opgericht in 1951 met als doel zoveel mogelijk mensen te laten samenspelen en zingen. Jaarlijks organiseert Huismuziek muziekcursussen voor amateurmusici en muziekinstrumentenbouwcursussen in heel Nederland, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Voor meer informatie, kijk op: www.huismuziek.nl