fbpx

Optreden symfonische accordeonorkesten

Akkordeonorchester-Dinslaken-Oberhausen

KOM KIJKEN, KOM LUISTEREN | 23 juni

Een muzikale samenwerking tussen het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO) en Akkordeonorchester Dinslaken Oberhausen. Na de intensieve repetities, sluiten de beide accordeonorkesten deze dag af met een optreden voor publiek. Op de lessenaars staan werken van o.a. Hardy Mertens, Philip Sparke, Jean Sibelius en Gioacchino Rossini.

Datum: zaterdag 23 juni
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: € 10,- (Betaling bij binnenkomst. Reserveren niet nodig)

NSAO
Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO)

Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest

Het NSAO (2008) is een accordeonorkest van 30 accordeonisten en staat onder leiding van dirigent Tim Fletcher. NSAO voert bijzondere muziek voor accordeonorkesten uit op hoog niveau waarbij de muzikaliteit op de eerste plaats komt. Het repertoire bestaat o.a. uit nieuwe composities voor accordeonorkest en arrangementen van klassieke werken en hedendaagse muziek >> meer informatie

Akkordeonorchester Dinslaken Oberhausen

Akkordeonorchester Dinslaken Oberhausen is één van de beste en meest toonaangevende accordeonorkesten in Nordrhein Westfalen. Successen behaalde zij bij nationale en internationale concoursen, waaraan het orkest regelmatig deelneemt. Sinds augustus 1999 heeft Johannes Burgard de muzikale leiding over de ongeveer dertig accordeonisten van het orkest. Het repertoire bevat arrangementen van klassieke werken en veel originele muziek voor accordeonorkest.