fbpx

Pianoduo Marten & Marte | Debussy – La Mer

Luister op 3 oktober 2021 naar de vertolking van La Mer door pianoduo Marten & Marte! Zij zullen u met een toelichting op het programma meenemen in de sfeerbeelden die Debussy als geen ander wist op te roepen.

Pianoduo Marten & Marte | Debussy – La Mer

Ondanks dat zijn ouders eens hadden gezegd dat hij een zeeman zou worden, werd La mer, met als ondertitel ‘Drie symfonische schetsen’, Debussy’s grootste avontuur met de zee.

Door de zomers die Debussy als kind in Cannes door heeft gebracht had hij levendige herinneringen aan de zee, “meer waard dan de realiteit”, zoals hij zelf stelde toen hij het dertig jaar later componeerde. La mer is echter grotendeels gecomponeerd in Bourgondië, waar de zee enkel vanuit zijn fantasie naar muzieknoten kon stromen.

In deze tot de verbeelding sprekende muziek wisselen magische momenten, waar het zonlicht lijkt te gloeien vanuit de duisternis en objecten lijken op te doemen uit de golven van de zee, zich af met suggestieve schitteringen en reflecties op het water, die met gevoel voor nuance en texturen worden uiteengezet.

Pianoduo Marten & Marte | Debussy – La Mer
Datum: zondag 3 oktober 2021
Tijd: 15.30 uur
Prijs: € 12,50 (regulier) | € 10,- (tot en met 12 jaar)

Koop ticket(s)

Let op: Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs bij alle evenementen verplicht. Dat betekent dat bezoekers vanaf 13 jaar bij de kaartcontrole in bezit moeten zijn van een vaccinatiebewijs, negatief testresultaat via Testen voor Toegang of bewijs dat u corona heeft gehad. Dit mag digitaal of geprint.

Over pianoduo Marten & Marte

Marte Gerritsma en Ruben M. Tekelenburg vormen sinds 2019 pianoduo Marten & Marte, maar spelen eigenlijk al veel langer samen. Ze hebben elkaar leren kennen op het ArtEZ conservatorium, waar ze samen met nóg twee pianisten het Horizonkwartet hebben opgericht. Dit bijzondere piano-ensemble is tot op de dag van vandaag ook nog actief.

Door de jarenlange samenwerking zijn Marten & Marte bijzonder goed op elkaar ingespeeld. Ze storten zich met heel veel energie en plezier op de muziek en proberen er een zo sfeervol, spannend en meeslepend mogelijk verhaal van te maken. Om dit nog beter over te kunnen brengen aan het publiek, vertellen ze ook graag over de stukken. Ze concentreren ons vooral op componisten uit de 20e en 21e eeuw.