fbpx

Liminale | DarkSenses

Liminale, bestaande uit harpistes Liesbeth Vreeburg en Idske Bakker, presenteert met DarkSenses drie gloednieuwe composities waarin de zintuigen centraal staan.

DarkSenses, een avontuurlijk avond voor je zintuigen

De Mexicaanse componist Juan Felipe Waller schreef Murmura, wat roddelen of mompelen betekent. In zes poëtische delen vormt deze compositie een ode aan ons gehoor. Geschreven om in het donker te worden uitgevoerd, verkent deze compositie de kleinste nuances en grootste contrasten van het luisteren. De tweede compositie Who is Speaking is gecomponeerd door de Argentijnse componist Claudio Baroni. Hij creëerde een subtiele en zintuiglijke wereld van stemmen, natuur- en stadsgeluiden, waarbij een soundscape via tactiele speakers de harpen laat klinken.  De laatste compositie, Dark Ecology is geschreven door Morris Kliphuis. Morris heeft een ritmisch swingende compositie voor twee harpen gecombineerd met de vrijheid van de Koreaanse danseres Miri Lee. Het resultaat is een betoverende verkenning van beweging en geluid.

Liminale – DarkSenses
Datum: zaterdag 28 augustus 2021
Tijd: 20.00 uur – 21.35 uur
Prijs: € 10,-

DarkSenses wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende fondsen:
Gemeente Utrecht
Fonds Podiumkunsten (Balkonscènes)
Prins Bernhard Cultuurfonds
Dioraphte
Elize Mathilde Fonds
Amarte
Fentener van Vlissingen Fonds

Liminale – DarkSenses
In de fase tussen ‘niet meer’ en ‘nog niet’, het niemandsland tussen twee werkelijkheden, onderzoeken wij, Liesbeth Vreeburg en Idske Bakker, muziek met al onze zintuigen. De liminale fase is de periode van overgang van het ene naar het andere. Verwijzend naar het Latijnse woord voor drempel, limen, bevat Liminale de potentie en onzekerheid van een kantelpunt, een transformatie. Wij zijn geïnteresseerd in die drempelfase, waar het ene overgaat in het andere. Wanneer wordt luisteren zien, wanneer wordt voelen horen, wanneer wordt proeven voelen? Met onderzoeksprojecten en voorstellingen ontwart Liminale de kluwen van zintuigen en emoties in de beleving van muziek, om zo de mentale speelruimte voor luisteraar en maker te vergroten