fbpx

Jaap Pluijgers, workshop

jaappluijgersdjembe

Donderdag 26 september verzorgt Jaap Pluijgers van Slagwerkschool Midden Nederland een djembé workshop tijdens een bijeenkomst van ziekenhuis Gelderse Vallei.

Als Slagwerkschool Midden Nederland zich ergens in onderscheid van anderen, dan is het in haar Djembe-workshops. Door het ontwikkelen van een eigen methodiek, krijgen ze iedereen aan het spelen. Gebruikmakend van de westerse manier van werken en denken hebben ze een systeem ontwikkeld waarbij ze, gebruikmakend van steunteksten, diverse patronen aanbieden die je middels tekst en beeld aanleert. Door dit `zingzeggen` ontwikkelt iedereen een klankvoorstelling, waardoor het onthouden en spelen, een stuk eenvoudiger is. Het gaat om bewust worden van je eigen spel en het luisteren naar, en reageren op andere spelers en instrumenten.

Verrijk je bijeenkomst en neem ook een aandeel in cultuur!

Bij Akoesticum vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een beter cultuurklimaat. Daarom hebben alle bijeenkomsten bij Akoesticum een vast cultureel onderdeel in de vorm van een optreden of een workshop op het gebied van muziek, dans of theater. De invulling hiervan gaat natuurlijk altijd in overleg.

Het is een verrassende manier om je programma te verrijken, te verdiepen of even wat lucht te geven. De opbrengst van het aandeel vloeit direct terug naar de uitvoerend kunstenaars en naar het Fonds voor Talentontwikkeling van Akoesticum.

Meer weten over zakelijke bijeenkomsten en het cultuuraandeel bij Akoesticum, bel of mail ons.