fbpx

Improvisatieweekend Carole van Ruitenbeek

Wil jij meer in je eigen kracht en eigenheid staan en vind je het leuk dit spelenderwijs te doen of heb je al meer ervaring als speler? Dan is het improvisatieweekend van Carole van Ruitenbeek op 24 en 25 juli iets voor jou! Tijdens dit weekend worden spelvaardigheden aangeleerd en/of verdiept en verbreed, maak je ruimte voor je gevoelens, reacties of gedachten, word je je bewuster van patronen en gewoontes en kun je natuurlijk ook gewoon genieten van het spelplezier!

Improvisatieweekend

In twee dagen ga je in een kleine groep in een prachtige studio nieuwe verhalen creëren. We werken met open spelopdrachten, die fantasie, spelplezier en lichtheid oproepen. Vanuit je natuurlijke creativiteit speel je samen met andere spelers. Wat is het heerlijk om in het spel jezelf te vergeten en op te gaan in het moment. Je laat je leiden door wat er op de vloer gezien, gevoeld, gehoord en aangeraakt wil worden. Je komt met je medespeler(s) in de ruimte waar alles mag en kan en niks gek wordt gevonden, want in feite ken je alle menselijke aspecten zelf. Je wilt graag gezien worden in wie je werkelijk bent.

Spelen is de kunst, in verbinding met jezelf en de ander.

Wat biedt het?

Wat het spelen je biedt is, naast spelplezier, dat je jezelf en de andere spelers (weer) durft te gaan voelen in de spelwerkelijkheid. Daar waar we in de dagelijkse gang van zaken vaak eigen gevoelens, reacties of gedachten laten liggen, kunnen die op de spelvloer juist de ruimte en aandacht krijgen, omdat we daar tijd voor maken. Wat een rijkdom ligt daar vaak onder te wachten op (her)ontdekking.

Het spelen geeft ook inzicht in je eigen vanzelfsprekendheden. Je wordt je bewuster van je patronen en je gewoontes. Ook dit werkt door in je dagelijkse leven, waar je je vanzelfsprekendheden makkelijker leert onderkennen, wat ruimte schept voor je manier van zijn, reageren en handelen.

Spelbegeleiding

De spelbegeleiding is gericht op verbinding met jezelf en de ander, ruimte (durven) innemen, het ruimte houden voor wat er zich op de vloer aandient. Je spel wordt vrijer, je leert meer zelfvertrouwen en lef te ontwikkelen. Het kan kwetsbaar voelen om vanuit dat wat in je leeft de vloer op te gaan. Toch is dit de grootste rijkdom waarmee je, soms onbewust, door het leven loopt. In dit weekend ga je hier weer tijd en ruimte voor maken en er op creatieve wijze vorm aan geven.

Het is geen therapie, je wordt spelmatig gecoacht. Dat wil zeggen dat we bij het moment van nu blijven, daarmee in contact komen en kijken waar de beweging van voelen en handelen op natuurlijke wijze heen wil.

Over de training

  • Wat: improvisatieweekend voor volwassenen
    Wanneer: 24 en 25 juli 2021
  • Waar: Akoesticum, Ede
  • Kosten: €295 incl. volpension

Akoesticum is volledig coronaproof.  Er wordt dan ook gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM die ten tijde van het weekend gelden.

Aanmelden

Neem voor vragen en aanmelding contact op met Carole van Ruitenbeek per mail via carole@carolevanruitenbeek.nl of telefonisch/whatsapp via 06 – 285 36 956.

Ga voor meer informatie over Carole van Ruitenbeek naar www.carolevanruitenbeek.nl.