fbpx

Franse Renaissance en de Reformatie – o.l.v. Margot Kalse

Als afsluiting van een intensief trainingsweekend treedt Key2Singing o.l.v. Margot Kalse zondag 9 juni op bij Akoesticum. Een concert met Psalmen en Chansons uit de roerige Franse reformatieperiode (16e eeuw), op teksten van de Franse hofdichter Clément Marot, getoonzet door de componisten De Sermisy, Janequin, De l’Estocart, Gentian, Lejeune, Louys, Pevernage en Sweelinck.

De Leidse stichting Key2Singing laat amateurzangers uit Leiden en wijde omgeving boven zichzelf uitstijgen in muzikale projecten, waarin zij de kans krijgen bijzondere muziek in bijzondere bezettingen te bestuderen, in te studeren en uit te voeren. Zij leren nieuwe vaardigheden, zoals het zingen in kleine ensembles en, nieuw in dit project: het editeren van onuitgegeven muziek. Per project wordt een nieuwe groep zangers samengesteld d.m.v. werving en audities.

Key2Singing | Zondag 9 juni, aanvang 16:00 uur

Met dit nieuwe project Franse Renaissance en de Reformatie willen ze de schoonheid van renaissance composities laten horen op teksten die zijn ontstaan in een roerige tijd in de eerste helft van de zestiende eeuw in Frankrijk, namelijk tijdens het ontstaan van de Reformatie. Deze periode is zeer belangrijk is geweest voor de ontwikkeling van het geestelijke leven in Europa. Key2Singing wil met dit concert graag laten horen hoe muziek daar gezicht, waarde en identiteit aan gaf.

Datum: zondagmiddag 9 juni
Aanvang: 16:00 uur. Verwachte eindtijd ca. 17:15 uur
Toegang: vrijwillige bijdrage

Graag reserveren!Reserveren
  • Dan ontvang je de bevestiging in je mailbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.