fbpx

Vrijheidsfestival Ede 2019, The Battle

Voor de derde achtereenvolgende keer organiseert Akoesticum in samenwerking met gemeente Ede en Platform Militaire Historie Ede, het Vrijheidsfestival. Het programma bestaat uit The Battle, een educatieve voorstelling voor scholieren op 10-11-12 april. Het programma van zaterdag 13 april bestaat uit de herdenking, een expositie en het Tour of Freedom concert.

The Battle | 10-11 en 12 april

The Battle is een educatief project over veteranen en vrijheid gemaakt voor middelbare scholieren. Het is een multimedia voorstelling van 60 minuten die wordt uitgevoerd door de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ van de Landmacht. De voorstelling bestaat uit een gefilmd spel, live begeleid door het militaire orkest. De leerlingen in de zaal doen zelf mee. The battle kent drie spelronden. Na elke ronde wordt de film stopgezet. Op dat moment begint een quiz met de leerlingen. De vragen vloeien voort uit de film.

Dit jaar doen er in totaal bijna 1.000 deelnemende scholieren mee uit Ede en omgeving, leerlingen van het Pallas Athene College, het Marnix College en het Streek Zandlaan mee.

Wil je volgend jaar ook meedoen met jouw school of klas?

Neem contact met ons op en stuur een bericht naar britt.kannegieter@akoesticum.org