fbpx

Concertgebouworkest Young 2021

concertgebouw young 2019

Het Concertgebouworkest Young komt terug naar Akoesticum! In de periode van 5-22 augustus 2021 zullen er weer tientallen jonge getalenteerde musici uit Europa bij Akoesticum tot orkest gesmeed worden tijdens het Concertgebouw Young Summer Camp.  Dit jaar onder leiding van topdirigent Daniel Harding, die natuurlijk wordt bijgestaan door musici van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Summer Camp Concertgebouw Young 2021

Concertgebouworkest Young is het internationale jeugdorkest van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het orkest bestaat uit jonge getalenteerde musici van 14 tot en met 17 jaar uit Europa en weerspiegelt de diversiteit van de Europese samenleving. Young is vooral bedoeld voor verborgen talenten: jonge musici die een steuntje in de rug verdienen en die te weinig zichtbaar zijn in de Europese orkesten. 

Gedurende het Young summer camp krijgen zij een intensief programma met groeps- en orkestrepetities, kamermuziek, coaching-sessies en workshops door professionele workshopleiders en lessen van musici van het Concertgebouworkest. De periode wordt afgesloten met concerten onder leiding van wereldberoemde dirigenten in o.a. Het Concertgebouw en natuurlijk Akoesticum!

Concertprogramma

Terugblik 2019

Tijdens de eerste editie in 2019 waarbij Young ook bij Akoesticum verbleef, speelde het orkest onder leiding van Pablo Heras-Casado de Vijfde symfonie van Tsjaikovski, het Vioolconcert van Mendelssohn met als solist Julian Rachlin, en de wereldpremière Idyllium van Detlev Glanert. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is de editie van 2020 verplaatst naar 2021. Zie hieronder een terugblik van de editie in 2019.