fbpx

Componistenweekend NBE

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland. Op zaterdag 11 & zondag 12 december vindt in Akoesticum de halve finale plaats van de Compositiewedstrijd.

Componistenweekend Nederlands Blazers Ensemble 2021

In dit weekend ontmoeten alle geselecteerde componisten en NBE musici elkaar. Overdag samen repeteren, leren, luisteren, eten en elke avond uitvoering met publiek. Het worden twee spannende avonden waarbij in totaal 24 jonge muzikanten hun composities zullen laten horen samen met het NBE.

De 12 winnaars van de halve finale zijn op 19 december te zien en te horen tijdens de Finale in TivoliVredenburg. Uiteindelijk zullen er drie winnaars hun eigen stuk uitvoeren samen met het NBE tijdens het Nieuwjaarsconcert 2022!

Componistenweekend NBE
Datum:
Zaterdag 11 en zondag 12 december 2021
Tijd: 19.30 uur (verwachte duur: 2 uur)
Prijs: gratis toegang!

In verband met de nieuwe maatregelen is het concert afgelast.

Facebook NBE | Instagram NBE

Let op: Vanaf 25 september 2021 is een coronatoegangsbewijs bij alle evenementen verplicht. Dat betekent dat bezoekers vanaf 13 jaar bij de kaartcontrole in bezit moeten zijn van een vaccinatiebewijs, negatief testresultaat via Testen voor Toegang of bewijs dat u corona heeft gehad. Dit mag digitaal of geprint.