fbpx

Clair Obscur: Classic Meets Metal

clair obscur

In 2017 wonnen zowel sopraan Tineke Roseboom als cultureel-podium Astrant de Edese Cultuurprijs. Waar de meeste mensen dachten dat de verschillen niet veel groter konden zijn tussen beide winnaars, bleken zij toch veel gemeen te hebben. Tijdens de eerste editie van Clair Obscur brengen we twee werelden samen: klassiek en metal door de blender!

Altijd gedacht dat opera en grunten niet verder van elkaar af hadden kunnen liggen? Dan heb je het mis! Ga vrijdag 28 februari mee op een verrassende muzikale ontdekkingstocht met Tineke Roseboom (sopraan), Mink Koops (Fluisteraars) en Thomas Cochrane (Dystopia) tijdens Clair Obscur: Classic Meets Metal bij Akoesticum.

Locatie: Akoesticum
Datum: Vrijdag 28 februari
Tijd: 20.00 uur (zaal open), 20.30 (aanvang programma), 23.00 uur  (verwacht einde)
Prijs: Tot 18 jaar €8,- | Regulier €12,- | Regulier + voorbespreking* €20,- | Supporter + voorbespreking* €30,- | Ik-Vind-Dit-Heel-Belangrijk + voorbespreking* €50,- 
Koop tickets

Exclusief voor deze avond componeerden Mink en Thomas het stuk Winterzonnewende, waar klassieke muziek en heavy sound elkaar ontmoeten. Het concept en de teksten komen van de hand van Joris van Gelre (ex-Heidevolk). Winterzonnewende gaat over de periode van het einde van de herfst tot aan het begin van de lente en de betekenis van deze tijd in de folklore van deze streken. Het donkerste moment van het jaar waarin mensen na de oogst weer samenkomen en het begin van een nieuwe cyclus met elkaar en met de geesten van de overledenen inluiden. Pianist en zangeres Lavalu verzorgt het voorprogramma.

* Koop een ticket inclusief voorbespreking en kom in contact met de makers van het stuk!  Tijdens deze voorbespreking zal er uitgelegd worden wat er precies gaat gebeuren en waarom, maar is er ook ruimte voor vragen. De voorbespreking vindt een uur voor aanvang plaats. Aanmelden voor de voorbespreking is verplicht via info@astrant-ede.nl