fbpx

Bundes- und Landesakademien

Van 21 t/m 23 januari 2019 organiseert de vereniging van 23 Bundesakademien und Landesmusikakademien een jaarbijeenkomst bij Akoesticum. Sinds 2015 zijn wij als aspirant lid aan deze vereniging verbonden. Hoewel de verschillen groot zijn, is het enorm leerzaam voor ons om te zien hoe gerenommeerde overheidsinstituten als deze te werk gaan. Omgekeerd leren zij veel van onze manier van opereren als ongesubsidieerde culturele start-up.

Tijdens de jaarbijeenkomst zal violist en beatboxer Tonio Geugelin optreden in een zelfgeproduceerde muzikale dansproductie.


Inmiddels werken wij nauw samen met één van de academies – de Landesmusikakademie NRW.  Samen met deze academie uit Heek – vlak over de grens bij Enschede – en  Musicians Without Borders, organiseren we expertmeetings over inclusiviteit en (podium)kunst. Hieruit is onder andere het initiatief ART.27 ontstaan.

Harold Lenselink
Harold Lenselink

Wij verwachten veel van de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van migratie en kunst. Omdat de kunst die dagelijks om ons heen is een belangrijke rol kan spelen in het intermenselijke verkeer. Omdat kunst over grenzen heen gaat. Wij zullen ons dan ook blijven inzetten om de expertise in het veld bijeen te brengen en het netwerk te versterken. Wij hopen dat iedereen die aan de missie van art.27 een bijdragen kan leveren, zich aansluit!  – Harold Lenselink

Raising the Voices of Artists for Social Inclusion in Europe

website: http://art27.art/

Art.27