fbpx

Blokfluitweekend BRISK 35 jaar

Zaterdag 27 november en zondag 28 november 2021 organiseert Huismuziek de cursus Blokfluitweekend BRISK 35 jaar bij Akoesticum.

Blokfluitweekend BRISK 35 jaar

70 jaar Huismuziek en 35 jaar BRISK. Die twee verjaardagen vieren we in een feestelijke weekendcursus voor blokfluitisten!

We maken vier groepen cursisten: twee van gemiddeld niveau en twee van gevorderd niveau. De docenten rouleren, zodat iedereen contact heeft met meerdere docenten.
Elke groep studeert tijdens dit weekend minimaal drie eigen stukken, maar we spelen ook een speciaal arrangement van BRISK: een deel van een Bachcantate. Daarbij spelen de groepen met gemiddeld niveau de koorpartijen, en de groepen met gevorderd niveau de orkestpartijen. Als afsluiting van het cursusweekend spelen alle deelnemers dit stuk samen.

Op zaterdagavond vertelt BRISK over Four in One. Dat is niet alleen het motto van Engelse canons van bijvoorbeeld Henry Purcell, maar het is ook het motto voor 35 jaar BRISK. Hoe bereiken vier spelers een muzikale eenheid waarbij ze klinken als één instrument? Hoe stelt BRISK het repertoire samen? Waarom is orgelmuziek zo’n grote bron van inspiratie voor het kwartet? Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een concertprogramma? BRISK vertelt niet alleen, maar laat ook voorbeelden horen. Op deze avond spelen alle deelnemers ook samen met BRISK twee van de allermooiste canons uit de muziekgeschiedenis.

De deelnemers werken dit weekend aan hoogtepunten uit de kwartetliteratuur. Het repertoire voor gemiddeld niveau bestaat uit Italiaanse dansmuziek uit de renaissance, een Italiaanse canzona en een canon van Sweelinck. Het repertoire voor gevorderd niveau bestaat uit Engelse dansmuziek, Engels consortmuziek en een dubbelcanon van Sweelinck. Voorbereiding is noodzakelijk.

Bekijk ook de dagcursus Masterclasses voor bestaande blokfluitensembles o.l.v. Bert Honig en Marjan Banis van BRISK op 21 mei 2022.

Blokfluitweekend BRISK 35 jaar
Docent: Blokfluitkwartet BRISK
Data: 27- en 28 november 2021
Kosten: Derden: € 315,00 / Leden: € 295,00 / t/m 30 jaar: € 147,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00

N.B.: De prijs is inclusief volpension.

Meld je aan