fbpx

Pegasus Wandelfestival | Airborne Ede-maand

September is een bijzondere maand in Ede. Het is de maand waarin we stilstaan bij zij die in 1944 vochten voor onze vrijheid. We denken terug aan de Operatie Market Garden, het bombardement op Ede en herdenken de luchtlandingen op de Ginkelse Heide.

In samenwerking met Gemeente Ede, 11 Luchtmobiele Brigade, de Stichting Heideweek en de SRVV wordt september een maand waarin er voor iedereen iets te doen is dat raakt aan het verhaal van de Airborne. Want de Airborne hoort bij Ede. Met drie grote herinneringsevenementen vertellen we het unieke verhaal van de Airborne Luchtlandingen van 1944 in Ede: Airborne, op weg naar vrijheid!

Akoesticum organiseert op 25 september ter afsluiting van de Airborne-Ede maand het Pegasus Wandelfestival, een bijzondere culturele beleveniswandeling over moed en verzet, op weg naar vrijheid en een bijzonder slotconcert door Ellen ten Damme, Vincent Bijlo en de Konrad Koselleck Big Band na afloop van het Pegasus Wandelfestival.

Pegasus Wandelfestival

Wandelen, kijken, luisteren en beleven in het decor van schitterende natuur; dat is het Pegasus Wandelfestival! Met de gebundelde krachten van muziek en theater creëren wij op drie wandelroutes, die we beschouwen als ons podium, een nieuw belevenisvol cultureel festivalconcept rond de betekenis en onschatbare waarde van vrijheid. Tegelijk laten we ons publiek een wandelende tijdreis maken die hen meevoert van de indrukwekkende geschiedenis van toen naar nu. Het wandelfestival vertelt, ontroert, verrast, maakt je stil èn laat je lachen!

Ga voor meer informatie over het Pegasus Wandelfestival en het kopen van tickets naar www.pegasuswandelfestival.nl. Tickets zijn te koop vanaf €5,- inclusief consumptie.

Ga naar de website

Het Pegasus Wandelfestival is niet hetzelfde als de Pegasus Wandeltocht. Ga voor de inschrijving en meer informatie over de Pegasus Wandeltocht naar de website van de SRVV.

Voor het Pegasus Wandelfestival is geen coronatoegangsbewijs nodig. Bij klachten vragen we je om je ticket te annuleren en niet te komen. Vanaf zaterdag is de 1,5 meter niet meer verplicht. Wel vragen we je om elkaar de ruimte te geven.