fbpx

Ademtechniek voor blazers

Zondag 29 november 2020 organiseert Huismuziek de cursus Ademtechniek voor blazers bij Akoesticum.

Ademtechniek voor blazers

In deze workshop voor blazers komen allerlei aspecten van de ademhaling aan bod: de onderliggende anatomie, ademsteun, het verschil tussen hoog en laag ademen en het effect van de houding op de ademhaling. Ook veelvoorkomende misverstanden over de adem passeren de revue. Kun je je houding verbeteren zonder extra inspanning? Zijn er alleen maar verschillen tussen blaasinstrumenten die veel lucht en weinig weerstand nodig hebben (zoals de fluit) en instrumenten die weinig lucht en veel weerstand nodig hebben (zoals de dubbelrieten) of zijn er ook overeenkomsten? Dit zijn vragen die tijdens deze workshop behandeld zullen worden. De workshop is niet opgezet als lezing! Deelnemers krijgen allerlei oefeningen aangeboden die ze meteen op hun eigen instrument kunnen uitproberen. Daarbij neemt de docent de tijd om individuele vragen te beantwoorden. Zo ‘beleef’ je de theorie en ervaar je direct het effect van een goede ademhaling.

Aan de hand van bijvoorbeeld een Bachkoraal besteden we aandacht aan de ademhaling tijdens het spelen van een stuk. Hoe speel je een lange noot? Hoe bereid je een lange frase voor?
Als er voldoende tijd is, kunnen deelnemers ook vragen stellen over stukken die ze op hun repertoire hebben. Voorbereiding noodzakelijk.

Informatie
Docent: Pauliina Lievonen
Datum: 29 november 2020
Prijs: Derden: € 125,00 / Leden: € 105,00 / T/m 30 jaar: € 52,50

Meld je aan