fbpx

Ademtechniek en speelhouding voor blazers

Zondag 28 november 2021 organiseert Huismuziek de cursus Ademtechniek en speelhouding voor blazers bij Akoesticum.

Ademtechniek en speelhouding voor blazers

Een goede ademtechniek is de basis voor mooi, soepel spel. Een goede speelhouding en -coördinatie vormen weer de basis voor een vrije ademhaling.

In deze workshop voor blazers komen allerlei aspecten van ademtechniek en speelhouding aan bod: de onderliggende anatomie, ademsteun, het verschil tussen hoog en laag ademen en het effect van de houding op de ademhaling. Ook veelvoorkomende misverstanden over de adem en houding passeren de revue. Vragen die tijdens deze workshop behandeld worden, zijn bijvoorbeeld: Kun je je houding verbeteren zonder extra inspanning? Welke uitdagingen brengen verschillende blaasinstrumenten met zich mee voor je houding of ademhaling? Denk bijvoorbeeld aan de gedraaide speelhouding van een fluitist of het dragen van een harnas ter ondersteuning van grotere instrumenten, of aan de combinatie veel lucht, weinig weerstand en vice versa.

De workshop is niet opgezet als lezing! Deelnemers krijgen allerlei oefeningen aangeboden die ze meteen op hun eigen instrument kunnen uitproberen. Zo ‘beleef’ je de theorie en ervaar je direct het effect van een goede ademhaling en een ontspannen speelhouding. De docent neemt de tijd om individuele vragen over ademtechniek en speelhouding te beantwoorden. Als er voldoende tijd is, kunnen deelnemers ook vragen stellen over stukken die ze op hun repertoire hebben of problemen die ze tijdens het oefenen tegenkomen.

Ademtechniek en speelhouding voor blazers
Docent: Pauliina Lievonen
Data: 28 november 2021
Kosten: Derden: € 125,00 / Leden: € 105,00 / T/m 30 jaar: € 52,50

Meld je aan