fbpx

Omgeving

Akoesticum, een stoere erfgoedlocatie met de Veluwe als achtertuin. Een plek waar cultuur en natuur samenkomen.

Ligt de focus binnen op trainen, leren en experiment, buiten vind je alle ruimte voor aanvullende activiteiten. Schijnt de zon en is de temperatuur aangenaam, dan is het goed toeven op ons eigen terras, een ideaal verlengstuk van je bijeenkomst. Om uitgebreid na te praten met borrel of maaltijd .

Direct naast de kazerne begint het wandelpad naar het Sysseltse bos, een uitgestrekt natuurgebied dat overgaat in de Ginkelse Heide en Het Nationale Park De Hoge Veluwe, “de groene schatkamer van Nederland”. Een geweldige omgeving voor bijvoorbeeld bootcamps of teambuildingsessies of een ontspannen wandeling na een intensieve workshop .

wandeling Akoesticum

Laat je niet alleen inspireren door een overweldigende natuur.

De directe omgeving biedt ook een schat aan (militaire) historie en kunst. Het gebied rondom onze kazerne speelde een belangrijke rol tijdens de luchtlandingen van Operatie Market Garden. Het militair-historisch informatiepunt, gehuisvest in de voormalige hoefsmederij, belicht deze periode met goed gedocumenteerde presentaties over de militaire geschiedenis van Ede.

Het Rijksmuseum Kröller-Müller Museum ligt op een half uurtje fietsen vanaf Akoesticum. Via een prachtige route over de Veluwe kom je bij het museum met de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld.