fbpx

Instrumenten en techniek

Als je bij ons zalen huurt, dan kun je kosteloos gebruikmaken van ons instrumentarium dat bestaat uit symfonisch slagwerk, drumstel, piano’s en vleugels, kistorgel. Hetzelfde geldt voor podiumdelen, ledspots en lessenaars en orkeststoelen – zolang de voorraad strekt. Bij de aanvraag zullen we je vragen of je hiervan gebruik wilt maken.


Download de volledige lijst.

Specificaties instrumenten en techniek

Stemmen van de vleugels

Piano’s en vleugels

In de 8 studio’s staan piano’s (Yamaha of Perzina), in de 2 tuinzalen C-vleugels (Yamaha of Bechstein) en in het auditorium staat een prachtige D- vleugel van Steingräber.

Alle instrumenten worden periodiek gestemd. Op verzoek en tegen vergoeding kunnen we het instrument voorafgaand aan een repetitie of workshop extra laten stemmen.

Audiovisuele techniek

Wij beschikken over eenvoudige basisapparatuur zoals geluidssets, beamers en projectieschermen. Deze apparatuur kun je tegen bescheiden vergoeding reserveren, zolang de voorraad strekt.

Wij zetten het in de gereserveerde ruimte(s)voor je klaar. Bedienen doe je zelf.

Het aanwezige theaterlicht in het auditorium kan zonder meerkosten worden gebruikt. Kleuren LED-spots kunnen eventueel worden bij-gehuurd.

Opnames maken

Het is mogelijk om met eigen apparatuur video of audioregistraties te maken. De akoestiek in onze zalen is optimaal voor mooie en scherpe registraties.

  • Alle zalen van Akoesticum zijn uitgerust met UTP-poorten. Je kunt met de juiste apparatuur heel gemakkelijk van de ene zaal een studio maken en van een andere zaal een afgesloten regieruimte. Zo blijven de ruimtes akoestisch geïsoleerd en heb je geen last van omgevingsgeluid.
  • Voor evaluatie/feedbackdoeleinden kunnen wij een registratie maken van je repetitie. Voor professionele opnames van je activiteit, brengen we je graag in contact met ervaren opnametechnici.

Heb je uitgebreidere wensen op audiovisueel gebied, dan kunnen we dat inhuren, uiteraard in overleg.